De ce sunt steroizii injectati?

0 Shares
0
0
0

Injectarea steroizilor in una sau doua zone de inflamatie le permite medicilor sa administreze o dona mare de medicament direct in zona de problema.

Cand medicii administreaza steroizi pe cale orala, nu pot fi siguri ca o cantitate adecvata dintre acestia vor ajunge in sange, chiar in zona afectata. In plus, riscul de efecte secundare este mai mare in cazul steroizilor orali.

Ce afectiuni pot fi tratate cu infectii de steroizi?

Steroizii sunt adesea injectati direct in articulatii pentru a trata afectiuni cum ar fi artrita reumatoida, guta sau alte boli inflamatorii. De asemenea, pot fi injectate intr-o zona inflamata sau in jurul tendoanelor in apropierea majoritatii articulatiilor din organism.

Unele persoane care sufera de osteoartrita, pot simti efecte pozitive semnificative in urma injectarii directe de steroizi in articulatiile umflate sau dureroase.

Care sunt beneficiile preconizate in urma infectarii steroizilor?

Infectiile cu steroizi intr-o anumita zona afectata, in general sunt bine tolerate si exista un risc mai mica ca ele sa produca efecte secundare grave (comparativ cu steroizii administrati pe cale orala). De asemenea, injectiile pot ajuta la evitarea nevoii de administrare a steroizilor pe cale orala ceea ce poate duce la efecte secundare mai mari.

Ce rol au injectiile cu steroizi intr-o cura de tratament general?

Injectiile cu steroizi pot completa un program de tratament pe baza de medicamente antiinflamatorii, terapie fizica, terapie ocupationala sau dispozitive de sustinere (bastoane, bretele). Daca se utilizeaza una sau mai multe astfel de metode, tine de natura afectiunii pacientului.

De exemplu, la o persoana sanatoasa, tendinita poate fi tratata in mod adecvat numai cu o injectie de steroizi in zona inflamata. Cu toate acestea, la o persoana care sufera de poliartrita reumatoida, infectiile sunt in mare pare doar o mica abordare a unei probleme cu multe fatete.

Cand nu ar trebui folosite injectiile cu steroizi?

Steroizii nu trebuie injectata atunci cand exista o infectie in zona vizata sau chiar in alta parte a corpului, deoarece acestea pot inhiba raspunsul imun natural care lupta impotriva infectiilor. De asemenea, da o articulatie este deja grav distrusa, atunci injectiile nu sunt susceptibile de a oferi vreun beneficiu.

Daca cineva are o problema potentiala sau ia anticoagulante (diluant sanguin), injectiile cu steroizi pot provoca sangerare in acea zona. Pentru aceste persoane, injectiile trebuie administrate cu prudenta.

Frecvent infectiile cu steroizi, mai des de trei sau patru luni, nu sunt recomandate din cauza unui risc crescut de slabre a tesuturilor din zona tratata.

Cine nu ar trebui sa ia steroizi?

Steroizii, ca toate medicamente de altfel, nu sunt recomandati pentru toata lumea. In general, persoane care au afectiunile enumerate mai jos, nu ar trebui sa ia steroizi:
– infectie – daca aveti vreo infectie in organism, nu luati steroizi
– diabet necontrolat
– tensiune arteriala necontrolata sau insuficienta cardiaca congestiva
– ulcer poptic
– osteoporoza (subtierea oaselor)
– glaucom.

Daca suferiti de una din aceste afectiuni, atunci ar trebui sa cereti sfatului medicului inainte de a lua steroizi. Alegeti sa va informati. Medicul va pune in balanta beneficiile si riscurile asociate si va lua cele mai bune decizii pentru sanatatea dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…