De ce trebuie sa inlocuiti geamul touchscreen LG?

De ce trebuie sa inlocuiti geamul touchscreen LG?

1 Shares
0
0
1

An de an industria IT si in special cea a telefoanelor mobile trece prin schimbari fundamentale. Apar noi tehnologii, se dezvolta altele vechi, sunt lansate smartphone-uri din ce in ce mai performante.

Toate acestea contribuie la dinamizarea acestei industrii care de la an la an propune bugete tot mai mari si personal tot mai numeros si totodata cat mai profesionist. Aceasta „era” a smartphone-urilor, cum ar putea fi caracterizata perioada ultimilor 10 ani in domeniul telecomunicatiilor, a produs schimbari radicale nu numai la nivelul hardware ci si la nivelul software al smartphone-urilor.

Au aparut telefoane din ce in ce mai inteligente, cu performante care acum cativa ani nu erau posibile. Ecranele acestora au devenit mult mai mari, camerele foto tot mai performante, au memorii RAM tot mai mari, si spatii de stocare de neinchipuit acum cativa ani.

Materialele din care sunt realizate acestea sunt din in ce mai usoare si contribuie din plin la portabilitatea smartphone-urilor. Au aparut  accesorii numeroase care usureaza utilizarea acestora, bateriile au capacitatea  din ce in ce mai mare, iar aplicatiile sunt din ce in ce mai sofisticate.

Cu toate acestea toate smartphone-urile indiferent de producator au cateva mari neajunsuri. Unul dintre acestea este geamul din sticla al touchscreen-ului. Acesta este extrem de vulnerabil in fata loviturilor sau socurilor produse accidental, spargandu-se extrem de usor. La anumite telefoane cum ar fi de exemplu LG, digitizer-ul este lipit de display, acest lucru facand ca manopera de inlocuire sa necesite o aparatura speciala care este detinuta doar de anumite service-uri gsm din Romania.

Odata cu spargerea geamului din sticla al touchscreen-ului mai mult ca sigur se va defecta si LCD-ul, astfel ca, inainte de a achizitiona o componenta va recomandam sa apelati la un service gsm autorizat LG pentru constatarea defectiunii. In anumite cazuri, datorita unui impact puternic asupra ecranului, se pot observa mai multe defectiuni care va vor putea duce in eroare si bineinteles canu veti sti de unde provine problema.

Uneori, display-ul poate sa afiseze culorile, iar touch-ul sa nu mai raspunda comenzilor tactile, in alte situatii geamul din sticla al touchscreen-ului se poate sparge dar va functiona in unele cazuri, avand  practic doar un aspect neplacut.

Reparatia reprezinta o operatiune destul de complexa, de aceea nu va putea fi realizata corect decat intr-un service telefoane autorizat de catre un specialist. In caz ca veti incerca acest lucru pe cont propriu, riscul poate fi defectarea completa a dispozitivului LG.

Pentru a se realiza o reparatie de succes, va trebui sa achizitionati neaparat piese LG originale. Multe service-uri nu garanteaza o reparatie cu piese contrafacute sau nu va vor  realiza reparatia. Aceste piese originale de LG le puteti achizitiona la preturi foarte mici de pe magazinGSM.ro unde vi se ofera o garantie solida si factura, evitand astfel comerciantii de la coltul strazii care vind componente gsm contrafacute la preturi foarte mari.

Concluzionand, trebuie sa evitati pe cat posibil deteriorarea componentelor sensibile ale smartphone-ului, iar in cazul in care totusi acestea sunt afectate trebuie sa le schimbati cu piese originale in service-uri Gsm si nu pe cont propriu.

1 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…