Designul unui sicriu

Designul unui sicriu

1 Shares
0
0
1

Informatiile din acest articol ne sunt furnizate de o firma de repatriere decedati Italia. Consideram ca este bine sa aveti cat mai multe informatii despre acest subiect pentru nefericitul moment in care este posibil sa fiti in cautarea unui astfel de obiect dar va recomandam sa citit si pentru ca subiectul este interesant.

Sicriele sunt realizate in mod traditional cu sase laturi, plus partea superioara (capacul) si fundul, conice in jurul umerilor sau dreptunghiulare cu patru laturi. O alta forma de sicriu pe patru fete este trapezoidala (cunoscuta si sub denumirea de “forma de pana”) si este considerata o varianta a sicrielor cu sase parti hexagonale.

Europa continentala a favorizat in acelasi timp sicriul dreptunghiular, desi variatiile exista in dimensiune si forma. Forma dreptunghiulara, precum si forma trapezoidala, este inca utilizata in mod regulat in Germania, Austria, Ungaria si in alte parti din Europa de Est si Centrala, cu capacul uneori facut pentru a se inclina usor de la cap pana la picior.

Sicriele din Marea Britanie sunt in mare parte similare cu designul hexagonal, dar cu laturi dintr-o singura bucata, curbate la umar in loc sa aiba un unghi. In Japonia medievala s-au fost folosite sicrie rotunde, care seamana cu butoaiele ca si forma si erau de obicei facute de metal. In cazul unui deces pe mare, au existat cazuri in care vaslele au fost presate pe post de sicriu. Sicriele au de obicei manere pe lateral, astfel incat acestea vor fi mai usor de transportat.

Ele pot include caracteristici care pretind ca protejeaza corpul din motive de sanatate publica. De exemplu, unii pot oferi o caseta de protectie care foloseste o garnitura pentru a sigila sicriul dupa ce este inchis pentru ultima oara. In Statele Unite, numeroasele cimitire solicita ingroparea in cripte a decedatului

Unii producatori ofera o garantie pentru integritatea structurala a sicriului. Cu toate acestea, niciun sicriu, indiferent de materialul sau de constructia sa (de exemplu, metalul este preferat mai mult decat lemnul), fie ca este sigilat sau nu, si daca decedatul a fost sau nu imbalsamat in prealabil, va pastra perfect corpul. In unele cazuri, un sicriu sigilat poate accelera mai degraba decat incetini procesul de descompunere.

Un sicriu etans, de exemplu, favorizeaza descompunerea bacteriilor anaerobe, ceea ce are drept rezultat o lichefiere a corpului si tot tesutul putred ramane in interiorul recipientului, fiind expus doar in cazul unei deshumari. Un container care permite aerului sa intre si sa iasa, cum ar fi o cutie de lemn simpla, permite o descompunere curata. Cu toate acestea, situatia va varia in functie de conditiile solului sau aerului si de clima.

Sicriele sunt fabricate din mai multe materiale, inclusiv otel, diverse tipuri de lemn si alte materiale cum ar fi fibra de sticla sau hartia reciclata. Exista un interes in crestere pentru sicriele ecologice facute din materiale pur naturale, cum ar fi bambus, carton, salcie sau frunza de banana.

Sicriile personalizate sunt ocazional create, iar unele companii fac, de asemenea, seturi cu modele non-traditionale. Acestea includ imprimarea sau pictura de scene tropicale pasnice, cochilii de scoici, apusuri de soare, ingerasi si steaguri patriotice.

 

1 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…