Despre yoga si beneficiile sale

Despre yoga si beneficiile sale

0 Shares
0
0
0

Yoga este un fenomen la care o multime de celebritati apeleaza atat din strainatate, cat si persoane foarte cunoscute din Romania, asa ca daca iti doresti sa practici si tu yoga, ar cam trebui sa cauti cat mai rapid hatha yoga Bucuresti.

Pana la a practica yoga insa, ar fi indicat sa cunosti cat mai multe detalii despre ea, dar si despre beneficiile sale asupra organismului uman. In continuarea acestui articol  vom discuta putin despre aceste aspecte.

In primul rand, trebuie amintit faptul ca termenul yoga provine din limba sanscrita (limba din India veche), si inseamna uniune, iar yoga este acel fenomen care uneste mintea cu spiritul si corpul.

In prezent, ceea ce defineste yoga, se identifica foarte mult cu ceea ce descrie termenul asana, care face referire la practicarea anumitor pozitii fizice, insa trebuie mentionat faptul ca asana este doar una dintre cele opt ramuri ale fenomenului yoga.

Despre pozitiile si posturile yoga, ar trebui sa mentionam mai intai de toate, faptul ca foarte multa lume considera initial faptul ca yoga are doar rolul de a exersa si de a dezvolta elasticitatea corpului.

Aici este important de mentionat faptul ca in timp ce sunt implicate exercitiile de elasticitate, yoga ajuta la formarea unui echilibru corporal, prin aplicarea unor anumite pozitii clar definite, care pot sa fie invatate foarte rapid.

Pozitiile si posturile yoga sunt generice, insa de la o traditie la alta, forma in care ele sunt aplicate poate sa fie diferita. Este important aici de mentionat faptul ca fiecare persoana practicanta de yoga, are un ritm propriu, in care aplica rutina respectiva, iar din acest motiv exercitiile nu devin plictisitoare.

Ei bine, trebuie sa mentionam si faptul ca yoga are beneficii asupra organismului, atat beneficii fizice, cat si beneficii mentale, iar in continuare vom discuta foarte pe scurt si despre acest aspect.

In primul rand, daca stam sa amintim beneficiile fizice pe care le are yoga asupra organismului, putem aminti flexibilitatea, pentru ca practicand yoga, exercitiile de intindere vor duce la sporirea flexibilitatii incheieturilor.

Totodata, yoga poate duce la tonifierea musculaturii, pentru ca mai multe pozitii cer ca greutatea corpului sa se sprijine in diferite puncte, iar astfel anumite grupe musculare se pot dezvolta.

Deasemenea, yoga poate sa fie utila pentru prevenirea unor dureri musculare de exemplu, dar si pentru a preveni anumite dureri de spate cauzate de statul la birou, de statul la volan, etc.

Yoga poate sa ajute organismul uman si sa aiba o respiratie mai usoara, pentru ca exista anumite exercitii yoga, care ajuta plamanii sa functioneze la capacitate maxima.

Despre yoga insa, trebuie mentionat faptul ca poate sa aiba si beneficii de ordin mental asupra individului, iar aici putem sa amintim in primul rand reducerea stresului.  Insa yoga poate sa ne si ajute pe fiecare dintre noi sa ne cunoastem cat mai bine propriul trup.

Ei bine, dupa cum se poate observa, yoga poate sa fie extrem de utila pentru organismul uman, insa cu siguranta aceste beneficii se vor simti abia dupa mai multe sedinte de specialitate.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…