economia_germaniei1

Economia germana va reveni la nivelul din 2008 peste doi ani

0 Shares
0
0
0
economia_germaniei1Economia germana, cea mai mare din Europa, va avea nevoie de cel putin doi ani pentru a reveni la nivelul de dinaintea crizei financiare globale, a declarat recent noul ministru german al Economiei, Rainer Br derle (foto), informeaza AFP.
Datele statistice publicate zilele trecute arata ca economia germana este pe cale sa-si revina dupa cea mai grava recesiune din ultimele sase decenii, insa Br derle a avertizat ca se asteapta in continuare la dificultati. “2010 nu va fi un an usor. Ma tem ca numarul de someri va creste semnificativ”, a declarat Rainer Br derle, intr-un interviu acordat publicatiei “Bild am Sonntag”.
“Pentru a reveni la nivelul din 2008 vom avea nevoie de cel putin doi ani”, a apreciat Br derle. Potrivit cifrelor oficiale, in trimestrul al treilea al acestui an Produsul Intern Brut al Germaniei a inregistrat o crestere de 0,7 procente, dupa o expansiune de 0,4 procente in trimestrul al doilea. Guvernul de la Berlin se astepata ca in 2010 economia germana sa inregistreze o crestere de 1,2 procente, dupa o contractie record de cinci procente in 2009, pe masura ce criza globala a afectat cerea pentru bunuri “made in Germany”.
In plus, un raport al unui influent grup de economisti avanseaza cifre si mai optimiste, prognozand o crestere economica de 1,6 procente in 2010.
Referindu-se la subiectul constructorului auto Opel, ministrul german al Economiei a reiterat pozitia guvernului de la Berlin conform caruia grupul american General Motors trebuie sa plateasca costurile restructurarii diviziei sale europene Opel, dupa ce GM a revenit asupra deciziei de a vinde Opel unui ofertant preferat de guvernul german. “Este sarcina firmei-mama, GM, de a rezolva problemele subsidiarei Opel”, a declarat Rainer Br derle, adaugand insa ca daca autoritatile regionale vor sa ajute Opel este decizia lor.
Guvernul de la Berlin a oferit deja un credit punte de 1,5 miliarde de euro pentru a mentine Opel pe linia de plutire, insa cancelarul Angela Merkel a spus foarte clar ca banii vor trebui returnati.
0 Shares
You May Also Like
Ce sunt pantofii?

Ce sunt pantofii?

Un pantof este un articol de incaltaminte destinat protejarii si confortului piciorului uman, in timp ce purtatorul desfasoara…