Ecrane AMOLED si LCD – ecrane LCD flexibile

Ecrane AMOLED si LCD – ecrane LCD flexibile

0 Shares
0
0
0

Ce inseamna tehnologia AMOLED, respectiv LCD?

AMOLED este o tehnologie intalnita pe smartphone-urile avansate. Aceasta tehnologie consuma mai putina energie, pentru ca nu are nevoie de lumina pentru redarea culorilor.

Este o tehnologie mai simpla si permite realizarea de ecrane subtiri, astfel grosimea gadgeturilor este mai mica. Insa in timp culorile rosu si albastru se deterioreaza si la un display iPhone 6, nuantele nu mai sunt atat de vii.

Costurile sunt mai mari pentru tipul de ecran AMOLED. Ca si avantaj, aceste ecrane ofera un contrast mai ridicat, deci gadgeturile devin mai subtiri si au consum redus de energie. Exista si Super AMOLED cu o vizualizare mult mai buna in lumina soarelui, fata de ecranele AMOLED. HD super AMOLED are rezolutii HD.

LCD este o tehnologie care foloseste multa lumina pentru iluminarea pixelilor si pentru a crea culori. LCD-urile redau cu acuratete culorile, insa nu afiseaza o culoare foarte neagra sau o culoare foarte alba cum fac ecranele AMOLED. Tehnologia LCD are ca avantaj o durata mare de viata si performante ridicate chiar dupa o utilizare indelungata.

Dar foloseste mai multa energie decat ecranele AMOLED. LCD a aparut inlocuit monitoarele de tip CRT, iar din LCD s-au dezvoltat TFT LCD, ca prima varianta (Thin Film Transistor Liquid Crystal Display) care afiseaza un contrast mai puternic, TN (Twisted Nematic), dar aceasta tehnologie are unghiuri slabe de vizualizare si culori modeste, IPS (In-Plane Switching) care reproduce fidel culorile si are de asemenea unghiuri bune de vizualizare, doar culoarea neagra nu este foarte bine reprodusa, Super PLS (Super Plane-to-Line Switching) si Super LCD care are ca avantaje reproducerea fidela a culorilor si consum scazut de energie.

Iata ca acum producatorii de smartphone-uri in frunte cu Apple vor lansa si ecrane LCD flexibile. Apple si Huawei ca si clienti ai celor de la Japan Display vor integra aceste ecrane LCD flexibile in produsele din 2018.

Japan Display are nevoie de fonduri mai multe pentru a produce aceste noi tipuri de ecrane din primavara anului viitor. Incepand cu iPhone 8, Apple trece la ecrane OLED, iar daca va folosi ecrane LCD flexibile inseamna ca vor lansa 2 modele. Aceste ecrane vor fi din plastic, nu din sticla pentru a fi flexibile.

Cu siguranta este un capitol deschis tuturor producatorilor care vor studia cele mai noi minuni ale tehnologiei si le vor aplica, apoi le vor testa, in mod normal vor lansa pe piata, se va vor aprecia vanzarile, care vor da in timp reusita tehnologiilor respective, si in final, se va renunta la tehnologiile invechite in favoarea celor noi.

Clientii, adica posesorii de iPhone-uri vor fi cei care vor beneficia de pe urma dezvoltarii celor mai bune functii puse in valoare pe smartphone-urile lor. Iphone-urile raman cele mai performante dintre smartphone-uri, de aceea producatorii sunt foarte interesati sa nu piarda aceste locuri fruntase si isi diversifica ofertele in fiecare an pentru a obtine clienti de top si fideli. AMOLED, LCD sau LCD flexibil sunt cele trei tehnologii care sunt in competitie.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…