Este bine sau este rau ca un batran sa stea la azil?

Este bine sau este rau ca un batran sa stea la azil?

0 Shares
0
0
0

Pentru foarte multe persoane batrane, un azil de batrani reprezinta cea mai buna solutie pentru a avea o batranete fara griji, si reprezinta totodata singura solutie pentru a-si trai restul zilelor intr-un mediu armonios.

Fireste, aici discutam despre batraneii care din pacate pentru ei nu mai au nici o ruda, nici un copil, nici un nepot, care practic nu mai au pe nimeni.

Cu siguranta pentru acestia viata nu este deloc una placuta, dat fiind faptul ca nu are cine sa ii caute, nu are cine sa le gateasca, nu are cine sa le aduca un pahar cu apa, nu au pe nimeni cu care sa stea zi si noapte.

Pentru acesti batranei, cea mai indicata solutie ar fi aceea de a alege sa traiasca intr-un azil de batrani ultima perioada a vietii.

De ce intr-un azil de batrani? Ei bine, pentru ca acolo batranii au toate conditiile pentru a trai fara griji atata timp cat mai au zile de la Dumnezeu.

De exemplu, toti batranii care sunt internati intr-un azil de batrani primesc cele trei mese principale ale zilei, si pot sa primeasca iarasi una – doua gustari pe zi. Cu siguranta daca ar locui singuri la casele lor, batranii respectivi nu ar respecta cele trei mese principale ale zilei.

Apoi, de precizat este faptul ca foarte multi oameni batrani fie au hipotensiune, fie au hipertensiune, fie sufera de diabet sau de alte afectiuni. Ei bine, aceste persoane in mod evident urmeaza un tratament, asa ca pentru ei este recomandat sa stea la azil dat fiind faptul ca la azil isi vor primi medicamentele zi de zi.

Batranii au nevoie deasemenea sa fie curtati si sa poarte haine curate in fiecare zi, la fel ca orice om. Ei bine, acestia au la azil dusuri unde pot sa faca dus in fiecare zi, iar azilul este dotat si cu o spalatorie si cu o uscatorie de rufe.

Acest lucru inseamna ca batranii au mereu haine curate, pentru ca personalul de la azil se ocupa si de acest aspect important.

Cu siguranta batranii nu au rabdarea necesara la fel ca si tinerii pentru a sta in casa pe timpul zilei. Acestia pot iesi afara in parcul din curtea azilului, unde pot sta sa se recreeze. Deasemenea, batraneii de la azil pot sa isi omoare timpul jucand carti, sah sau desfasurand diferite activitati.

Pentru acestia cu siguranta nu este un calvar sa stea la azil, mai ales pentru ca acolo pot sa lege prietenii cu ceilalti batranei, pot sa discute despre tineretea lor, si cu siguranta vor avea de ce sa isi aduca aminte.

Asadar, dupa cum se poate observa, pentru un batran, sa locuiasca la azil poate sa reprezinte un foarte mare avantaj daca stam sa ne gandim la toate beneficiile pe care le are locuitul la azil.

Pentru a fi primiti la azil insa, batranii vor trebui sa plateasca, astfel ca pensiile acestora in cele mai multe dintre cazuri vor fi administrate de catre reprezentantii azilului.

 

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…