Lampa-circulară-fotografică-Ring-Light

Este buna lampa circulară fotografică Ring Light ?

0 Shares
0
0
0

Cel mai recent exemplu al inovațiilor de ultimă generație, este lampa circular fotografică Ring Light, adică acele lămpi circulare care apar în tot mai multe birouri și sunt utilizate pentru a apărea în cea mai bună lumină posibilă în timpul conferințelor video.

Lumina artificială, care îți luminează spațiul actual de viață, te face să pari obosit și ușor bolnav în fereastra video, contururile devin neclare, pielea pare grasă, iar tenul este nuanțat în gri. 

Strălucirea plină de grație a lămpii, creează un ton echilibrat al pielii și îți permite să arăți cu câțiva ani mai tânăr.

Lampa circulară fotografică Ring Light cu suport pentru telefon este de acum la apogeu și este utilizată pe scară largă atât de fotografi profesioniști, cât și de amatori.

Există multe modele ale acestor dispozitive de la zeci de companii, care sunt utilizate nu numai în rândul fotografilor, ci și al artiștilor de machiaj și al videografilor. Lampa circulară fotografică oferă o lumină uimitoare.

Ring Light este, de exemplu, foarte frecvent utilizată în industria modei, unde este folosită pentru a crea un look plin de farmec pentru un model. Scopul principal al luminii inelare este iluminarea uniformă și suficient de strălucitoare.

Acest design asigură o împrăștiere uniformă a fasciculului de lumină, datorită căruia aproape că nu există zone umbrite pe suprafața iluminată. Lampa circulară fotografică este o sursă de lumină cu inel închis, cu o deschidere mare, concepută pentru a fi poziționată direct în fața subiectului, în timp ce fotografiezi prin deschiderea inelului.

Imagini frumoase și expresive

Unitățile de bliț convenționale care asigură o iluminare uniformă sunt atașate la cameră în sine, în jurul obiectivului. Acestea produc mai puține umbre, deoarece sursa de lumină este cât mai aproape posibil de axa optică a obiectivului.

Un bliț inelar oferă un fascicul larg de lumină și îți permite să creezi o imagine foarte luminoasă și expresivă fără umbre pe fața subiectului (semnul distinctiv al fotografierii cu un astfel de bliț inelar este să creeze o umbră, un fel de halou întunecat în spatele modelului).

Pentru fotografierea obiectelor mici, lumina inelului este partenerul ideal. Iluminarea sa uniformă este excelentă pentru fotografia macro, atunci când ai nevoie de o lumină foarte moale.

Pentru fotografia macro, luminile inelare oferă o iluminare puțin mai concentrată decât o casetă de lumină, și  totuși, distribuie lumina suficient de bine în jurul unui obiect mic pentru a ascunde umbrele și a scoate în evidență mai multe detalii.

Lampa circulară fotografică Ring Light – Avantaje și utilizări

Lampa cu lumină continuă și suport pentru telefon are o varietate de avantaje și de utilizări. Deoarece lumina este întotdeauna aprinsă, o poți plasa oriunde dorești.  Bonusul utilizării acestui dispozitiv, este că vei obține mai multă culoare pentru ochi, într-o fotografie.

Un alt efect interesant în cazul fotografiei portret este lumina care intră în ochii subiectului. Ochii reflectă un inel de lumină, dând spectatorului impresia că un mic cerc de lumină emană din ochi.

Un alt exemplu interesant de utilizare a reflecției, este reflectarea inelului de lumină din ochelarii de soare întunecați ai modelului. Fotografia capătă un aspect ușor futurist.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…