Este intr-adevar inotul atat de util?

0 Shares
0
0
0

Inotul a fost numit de catre mai mult specialisti, ca fiind exercitiul perfect. La urma urmei, puteti obtine toate avantajele unui antrenament aerob, fara sa creati un impact daunator asupra articulatiilor, si poate fi realizat atat de cei foarte batrani, cat si de cei mici care se inscriu la cursuri inot pe https://www.initiereinot.com.

Sportivii practica acest sport pentru a ramane puternici si a se mentine in forma atunci cand se recupereaza in urma unor accidentari. In plus precizam si faptul ca nu este nevoie de niciun echipament fantezist pentru a practica acest sport.

Inotul are multe mai multe beneficii decat acele avantaje evidente vazute la suprafata; imbunatatirile sale la sanatatea generala merg mult mai profund. Asa ca, sa respiram si sa ne scufundam in cateva dintre cele mai importante beneficii ale inotului:

Inotul imbunatateste somnul

Inotul poate avea puterea sa te ajute sa dormi mai bine noaptea. Un studiu la care au fost supusi adultii mai in varsta cu insomnie, a descoperit faptul ca participantii au raportat atat o imbunatatire a calitatii vietii, cat si a somnului dupa ce s-au angajat in exercitii aerobice obisnuite.

Aproape 50% la suta dintre persoanele in varsta se confrunta cu un anumit nivel de insomnie, deci este o veste excelenta faptul ca inotul imbunatateste somnul. Studiul s-a concentrat pe toate tipurile de exercitii aerobice, insa dintre toate acestea, inotul a oferit cele mai bune rezultate.

Inotul este accesibil unei game largi de oameni care se ocupa de probleme fizice si care fac alte exercitii, cum ar fi alergarea, care este mai putin atragatoare. In schimb, inotul poate fi o alegere buna pentru adultii in varsta care doresc sa isi imbunatateasca somnul.

Inotul imbunatateste starea de spirit

Cercetatorii au evaluat un grup mic de persoane cu dementa si au observat o imbunatatire a starii de spirit dupa ce au participat la un program acvatic de 12 saptamani. Inotul si antrenamentele acvatice nu sunt doar benefice psihologic pentru persoanele cu dementa. S-a demonstrat ca exercitiile fizice stimuleaza starea de spirit si la alte persoane.

Ajuta la gestionarea stresului

Cercetatorii au examinat un grup de inotatori imediat inainte si dupa inot la un YMCA din New Taipei City, Taiwan. Dintre cele 101 de persoane intervievate, 44 au raportat ca sunt usor deprimate si ca au simtit stres legat de viata cu ritm rapid. Dupa inot, numarul de persoane care au mai raportat ca au fost stresati a scazut la doar opt.

In timp ce este nevoie de mai multe cercetari in acest domeniu, cercetatorii concluzioneaza ca inotul este un mod potential puternic de a calma stresul rapid.

Poate fi practicat in timpul sarcinii

Femeile insarcinate si bebelusii lor pot profita de asemenea cateva recompense minunate din timpul inotului. Se spune ca practicarea acestui sport poate proteja chiar si bebelusii impotriva unui tip de problema neurologica numita hipoxie-ischemie, dar este nevoie de mai multe cercetari. In afara de potentialele beneficii pentru copil, inotul este o activitate care poate fi realizata in toate cele trei trimestre.

Un alt studiu prezinta efecte adverse ale inotului in bazinele clorurate in timpul sarcinii. De fapt, femeile insarcinate care au inotat in perioada precoce pana la mijlocul sarcinii aveau un risc mai mic de nastere prematura si de defecte congenitale.

Retineti ca, in timp ce inotul este in general considerat sigur in timpul sarcinii, unele femei pot avea restrictii de activitate din cauza complicatiilor in sarcina. Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe orice program de exercitii noi in timpul sarcinii si, daca aveti complicatii, intrebati despre activitati care sunt in siguranta.

De-asemenea, in cazul in care medicul va recomanda sa practicati acest sport in timpul sarcinii, este foarte important sa inotati in apa care nu contine clor.

Excelent si pentru copii

Copiii au nevoie de minimum 60 de minute de exercitii aerobice in fiecare zi. Nici nu trebuie sa simta o corvoada. Inotul este o activitate distractiva si nu se simte neaparat ca un antrenament formal.

Copilul tau poate face lectii de inot structurate sau poate face parte dintr-o echipa de inot. Timpul de inot nestructurat este o alta optiune solida pentru a face copiii sa se miste.

Este un sport accesibil

Inotul poate fi de asemenea o optiune de exercitiu accesibila comparativ cu altele, cum ar fi mersul cu bicicleta. Multe bazine ofera tarife rezonabile pentru a va alatura. In plus, in timpul verii, puteti merge la mare pentru a inota, iar in acest sens nu veti plati taxa de intrare pentru a inota in mare.

Dupa cum se poate vedea, inotul este un sport care ofera o multime de beneficii, asa ca este foarte important sa stiti sa inotati. Daca nu practicati inca acest sport, cu siguranta este indicat sa nu mai pierdeti timpul, asa ca inscrieti-va pe https://www.initiereinot.com, la cursuri de inot.

0 Shares
You May Also Like