Persoanele care pun pret pe alimentatie, de fiecare data isi vor alege cele mai bune alimente si produse pentru a le manca. Multe persoane isi comanda mai nou ovaz cu unt de arahide si curmale, pe care il mananca dimineata la micul dejun.
Ovazul este deosebit de eficient dat fiind faptul ca reduce considerabil nivelul colesterolului rau, si diminueaza de-asemenea foarte mult riscul bolilor cardiace.
De-asemenea, acesta induce senzatia de satietate si pastreaza apetitul sub control, astfel ca este redus si riscul de diabet zaharat.
La fel ca ovazul si celelalte ingrediente ale ovazului cu unt de arahide si curmale vin cu beneficii semnificative, iar acestea le puteti citi in continuare.
Unt de arahide
Untul de arahide este un favorit ferm in randul adultilor si copiilor deopotriva. Desi gustos, multi oameni se intreaba despre beneficiile pentru sanatate ale untului de arahide.
Arahidele si unt de arahide contin substante nutritive care pot stimula sanatatea inimii unei persoane si pot imbunatati nivelul de zahar din sange.
In functie de modul in care oamenii folosesc untul de arahide in dieta lor, acesta ii poate ajuta sa piarda in greutate sau sa puna kilograme in timpul antrenamentului cu greutate sau cand practica culturismul.
Cu toate acestea, untul de arahide are un continut ridicat de calorii si grasimi, asa ca oamenii ar trebui sa se bucure de el cu moderatie.
Untul de arahide sanatos contine o substanta numita acid p-coumaric care ajuta la compensarea pagubelor produse celulelor asociate bolilor cardiovasculare.
De asemenea, untul de arahide contine mai multe grasimi nesaturate decat grasimi saturate, ceea ce il face un aliment prietenos cu grasimi, ceea ce reduce riscul de boli cardiace cardiovasculare si coronariene.
Untul de arahide poate fi eficient in protejarea impotriva unor boli precum Alzheimer. Alunele sunt unul dintre alimentele cele mai bogate in niacina, iar persoanele care mananca alimente bogate in niacina, adica Vitamina B3 sunt mai putin susceptibile sa dezvolte boala Alzheimer sau alte tulburari de memorie.
Niacina continuta de untul de arahide ajuta la recuperarea leziunilor celulare ale creierului, ceea ce ofera protectie impotriva acestei boli. De asemenea, continutul de acid p-coumaric din untul de arahide ajuta la combaterea stresului oxidativ asupra celulelor corpului asociate bolilor neurodegenerative.
De-asemenea, untul de arahide promoveaza oasele sanatoase. Fierul si calciul se gasesc in abundenta in untul de arahide, si sunt importante pentru transportul oxigenului in sange si pentru promovarea oaselor sanatoase si puternice. Potrivit The Ortopedic Group, PC, „Includerea proteinelor sanatoase in dieta dvs. zilnica precum untul de arahide este o optiune buna pentru mentinerea oaselor puternice.”
Curmale
Stiati despre curmale ca nu contin colesterol si contin foarte putine grasimi? Includerea lor in cantitati mai mici in dieta dvs. zilnica va poate ajuta sa tineti controlul asupra nivelului de colesterol, si chiar sa ajutati la pierderea in greutate.
Curmalele contin vitamine, cum ar fi B1, B2, B3 si B5, precum si A1 si C. Daca mancati in fiecare zi ovaz cu unt de arahide si curmale, nu va trebui sa luati suplimente de vitamine.
Nu numai ca va va mentin sanatos, dar va exista o schimbare vizibila si a nivelului de energie, deoarece curmalele contin zaharuri naturale, cum ar fi glucoza, zaharoza si fructoza, de asemenea. Deci functioneaza foarte bine ca o gustare rapida.
Se spune despre curmale ca sunt deosebit de eficiente si in ceea ce priveste imbunatatirea oaselor, dat fiind faptul ca sunt bogate in seleniu, mangan, cupru si magneziu si toate acestea sunt necesare atunci cand vine vorba de mentinerea oaselor noastre sanatoase si de prevenire a conditiilor precum osteoporoza.
Un alt beneficiu al curmalelor este acela ca intaresc sistemul nervos, dat fiind faptul ca sunt incarcate cu potasiu si, totusi, contin putin sodiu, iar acest lucru este un drum lung in mentinerea sistemului dvs. nervos in ordine. Potasiul ajuta la reducerea colesterolului si pastreaza riscul unui accident vascular cerebral.