Ghid de cumparare a scaunului auto

Ghid de cumparare a scaunului auto

0 Shares
0
0
0

Cei care urmeaza sa devina parinti, cu siguranta se gandesc sa cumpere un scaun auto de pe https://www.babymatters.ro/ pentru copilasul lor, iar in acest articol vom discuta despre alegerea unui scaun auto pentru cei mici.

Parintii care deja au copii, deja stiu cat de greu este sa faca alegerea corecta in momentul in care vine vorba despre achizitia unui scaun auto pentru copii, iar cei care urmeaza sa cumpere un astfel de scaun, vor simti pe propria piele prin cat de multe provocari vor trebui sa treaca pentru a face cea mai potrivita alegere.

Exista diferite modele de scaune auto pe care parintii le gasesc pe site-ul amintit anterior dar si la magazinele din oras, asa ca este necesar sa urmeze un ghid de alegere a unui ghid de scaun. Haideti sa descoperim cele mai importante detalii de care trebuie tinut cont atunci cand vine vorba despre alegerea scaunului potrivit de pe https://www.babymatters.ro/.

Categorii de scaune auto

Cand navigati online, este util sa stiti ca numerele grupurilor de scaune auto (grupul 0, grupul 1 etc.) vor fi de asemenea, listate alaturi de categoria generala a scaunelor auto (orientate spre inainte etc.). mai multe categorii de locuri.

Acest lucru poate parea confuz, dar daca stiti varsta, greutatea si / sau inaltimea copilului dumneavoastra, este de fapt, destul de simplu de facut o alegere.

Numerele grupului de scaune auto sunt:

  • Grupa 0: 0-10 kg (aprox. Nastere pana la 6-9 luni).
  • Grupa 0+: 0-13 kg (aprox. Nastere pana la 12-15 luni).
  • Grupa 1: 9-18 kg (aproximativ 9 luni pana la 4 ani).
  • Grupa 2: 15-25 kg (aprox. 4-6 ani).
  • Grupa 3: 22-36 kg (aproximativ 6-11 ani).

Scaune auto orientate spre spate

Scaune auto orientate spre spate

Toti bebelusii trebuie sa fie orientati spre spate pana la varsta de 15 luni, dat fiind faptul ca inainte de a ajunge la varsta aceasta gatul lor nu este suficient de puternic pentru a rezista la presiunea unei coliziuni frontale in pozitia orientata spre inainte.

Aceasta este o extensie la reglementarile anterioare care recomanda ca micutii sa fie orientati spre spate pana cand cantaresc 9 kg (aproximativ 9 luni). Grupurile 0 si 0+ sunt orientate spre spate.

Multe dintre aceste scaune pentru bebelusi de prima dimensiune vin ca parte a unui sistem de calatorie mai larg alaturi de un carucior, si atunci cand sunt utilizate cu adaptoarele corecte, pot fi prinse printr-un click.

Chiar daca aceasta este o optiune la indemana, ramane valabil acel sfat care spune ca scaunele auto sunt destinate calatoriilor si nu pentru somnuri prelungite, bebelusii ar trebui sa doarma intr-o pozitie plata ori de cate ori este posibil.

Scaune auto orientate spre inainte

Odata ce copilul dvs. a depasit scaunul orientat spre spate, cea mai sigura optiune este sa folositi un scaun orientat in fata grupului 1, cu un ham integral, care sa le reziste pana la varsta de patru ani (sau pana cand sunt in jur de 18 kg). Hamul poate fi reglat pe masura ce copilul dumneavoastra devine mai mare, iar aripile de impact laterale ofera protectie pentru cap si corp.

Scaune auto combinate

Scaunele combinate, cunoscute si sub numele de scaune extinse sau cu mai multe grupuri, pot fi ajustate pe masura ce copilul dumneavoastra creste. Un scaun unic, acopera mai mult de un grup, de exemplu – grupul 1, 2 si 3 locuri (care sunt potrivite de la 9-36 kg, aproximativ noua luni pana la 12 ani). Multe scaune auto pentru cei mici au flexibilitatea de a fi orientate spre inainte sau spre spate sau au curele reglabile pe inaltime si pozitii multiple de inclinare.

Cu optiunea combinata, trebuie sa respectati in continuare instructiunile de siguranta pentru greutatea copilului dvs. (de exemplu, in ciuda faptului ca un scaun are optiunea orientata inainte, ar fi indicat totusi sa tineti copilul orientat spre spate 15 luni) si, desi cheltuielile initiale pot fi mai mari, acestea se pot dovedi o investitie buna daca nu doriti sa continuati sa va ridicati.

Scaune de inaltare

Scaunele cu spate inalt sunt, in general, pasul urmator atunci cand un copil depaseste scaunul din grupa 1 orientat inainte (la aproximativ 15 kg sau aproximativ varsta de patru ani). Inca beneficiaza de protectia laterala a aripilor si au adesea tetiere reglabile.

Scaunele de inaltare cu spate inalt fara un ham integrat ridica pozitia scaunului copilului, astfel incat o centura de siguranta obisnuita sa poata intra in siguranta prin fantele de pe scaun. Centura ar trebui sa stea peste pelvis, piept si umar, nu pe stomacul si gatul celui mic.

Acestea sunt asadar, cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu siguranta fiecare parinte trebuie sa le cunoasca in momentul in care are de gand sa aleaga un scaun auto pentru copilasul sau.

De mentionat este faptul ca in afara de aceste detalii legate de tipul scaunelor, majoritatea parintilor vor tine cont si de buget, in momentul in care vor accesa un magazin online care comercializeaza un astfel de scaun, pentru ca vor dori sa faca o alegere cat mai atractiva din punct de vedere financiar.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…