Ghid practic pentru alegerea unui microscop

0 Shares
0
0
0

Intrebuintarile microscopului in prezent cunoasc domenii variate. Unii il folosesc in calitate de material didactic, altii pentru a realiza cercetari sau pentru alte scopuri. Cert este un lucru si anume ca vorbim despre un echipament a carui alegere trebuie facuta cu responsabilitate.

Constituie o investitie, deci implica o cheltuiala care vrei sa iti aduca si rezultate precise. Mai ales daca nu stii prea multe despre microscoape este ideal sa realizezi o documentare tehnica cu privire la ele, ca metoda de selectie sa fie una potrivita.

Ideal este sa recunosti rapid articolele calitative si eficiente si sa le distingi de cele mai putin performante, a caror intrebuintare ar putea fi problematica sau inceata. Te intereseaza costurile, producatorul, dar si alte detalii, deci iata mai departe o serie de informatii emblematice pe care iti recomand sa le ai in vedere.

 Tipul microscopului

Este vorba despre doua optiuni pe care trebuie sa le ai in vedere la acest capitol. Vrei un microscop optic sau te intereseaza un model digital? Raporteaza-te la nevoile pe care vrei sa le intampini cu acest echipament si fa alegerea care se potriveste mai bine.

Cei mai multi merg pe varianta celor digitale, ceea ce e de inteles avand in vedere faptul ca sunt moderne si inglobeaza tehnologii de ultima generatie. Ofera o precizie mai mare, sunt mai rezistente si mai elegante totodata.

Ocularul

Poti sa alegi intre un model binocular sau unul mono-ocular. In aplicatiile profesionale, cercetari si alte astfel de intrebuintari, este ideal un model binocular – poate fi stereo sau conventional.

Este vorba despre caracteristicile ce vizeaza modul de formare a imaginii finale si de citire a acesteia, de unghiurile din care este aceasta preluata de lentile. Trebuie sa mizezi pe ceva mai evoluat daca vrei sa ai parte de precizie inalta si o acuratete pe masura.

Parametrii vizuali

Cand mergi pe modelul digital te intereseaza mai ales rezolutia camerei pe care microscopul o incorporeaza. Trebuie sa stii pana la ce capacitate pot mari lentilele din dotare, respectiv cat si cum iti permite aparatul sa reglezi fasciculul luminos, cel ce va trece prin mostra de analizat.

Ai nevoie de ceva mai simplu, pentru analiza de insecte, monede sau alte obiecte mici? In acest caz e suficinet ca versiunea aleasa sa ofere posibilitatea lentilei de a mari pana la 20 de ori.

In conditiile in care trebuie sa atinga performante extinse de marire, spre exemplu de peste 100 de ori, atunci ai nevoie de un microscop cu camera de macar 1 MP. Deja cand puterea de marire depaseste numarul 1000, e clar ca vorbim despre un model profesional.

Portabilitatea

Acolo unde analiza nu este una ce impune conditii pretentioase precum un mediu de laborator specializat, poti alege un model clasic sau unul de buzunar, ori de dimensiunii medii. Nici nu incape vorba sa cari peste tine un microscop voluminos si fragil.

Raporteaza-te la prioritati atunci cand ai de facut o asemenea achizitie pentru a putea opta pentru ceva potrivit. Te intereseaza si costurile pe care le implica, deci nu te grabi in a lua o decizie sau a comanda de pe primul magazin online care iti iese in cale.

Recomandarea mea privind alegerea unui microscop profesional, calitativ si durabil, la un cost convenabil, este PRECISA.ro. Acceseaza site-ul si comanda ceea ce se pliaza pe nevoile tale.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…