Ghid rapid pentru fiecare stil major de decorare

0 Shares
0
0
0

La cel mai bun magazin de mobila, Mobchicboutique.ro puteti gasi o multime de obiecte de mobilier, pe care le puteti achizitiona pentru a va amenaja locuinta. Dat fiind insa faptul ca exista atat de multe stiluri de amenajare a locuintei, in cele ce urmeaza veti putea descoperi informatii pretioase despre cum sa va decorati locuinta.

Pe masura ce oamenii din diferite locuri si vremuri au ajuns sa fie de acord (mai mult sau mai putin) cu privire la ceea ce este si nu este un aspect bun, numeroase stiluri de design au aparut pana acum, exista o privire pentru fiecare casa, fiecare viata si orice ochi.

Dar exista si acelea care continua sa iasa in evidenta, fie pentru ca sunt atat de usor de actualizat pentru a ramane moderne sau pentru ca sunt atat de atemporale incat nu par sa fie complet in stil. Dar pentru o introducere rapida a principalelor motive de design, iata primele stiluri de design.

Stil modern de ferma

Din punct de vedere intelectual rustic si un stil de moda veche, stilul modern de ferma se afla la acea intersectie perfecta a timpului si stil usor de actualizat.

Elementele de baza, grinzile de lemn expuse, semineele din caramida si suprafetele groase au un farmec irezistibil, care nu se estompeaza niciodata complet. De fapt, tocmai acele elemente fac stilul fermei atat de usor de adus intr-o estetica moderna. Aceasta camera contine toate elementele de ferma clasice care ii dau acel simt al pamantului pe care stilul este renumit.

Stilul modern de la mijlocul secolului XXI

Chiar si atunci cand ne apropiem de sfarsitul primelor doua decenii ale secolului XXI, stilul modern de la mijlocul secolului continua sa fie unul dintre cele mai populare moduri de a decora o camera. Dezvoltat, asa cum sugereaza si numele, spre deceniile de mijloc ale anilor 1900, stilul a fost un rasturnare minimalista de la ostentatia care a caracterizat perioada Art Deco care a precedat-o.

Stilul francez

O abordare fara indoiala mai traditionala a designului interior, stilul francez continua sa infrumuseteze locuintele cu eleganta si stilul sau. Un alt stil rustic, de data aceasta de pe dealurile din Franta, stilul este caracterizat de florile sale ornamentale – in special in modelele de iluminare traditionale si dorinta de a imbratisa asimetria sub forma de mobilier necorespunzator si zone dure, texturate.

Stilul industrial

Designul industrial este definit in stil masculin, caracterizat de suprafete brute cum ar fi lucrarile de caramida si de fier, pardoselile din piatra sau din beton si o abordare in plan deschis a spatiilor. Distractia designului industrial este gasirea partii sofisticate a acestor spatii brute.

Stilul mediteranean

Stilul mediteranean este perfect pentru oricine se bucura de ornamentatie fara ostentatie sau se bucura de un stil relaxat, care se invecineaza cu minimalismul, dar pastreaza cateva flori.

Din punctul de vedere al culorii, este important sa va amintiti ca mediul mediteranean este in esenta un stil de plaja, astfel incat va puteti astepta sa folositi o multime de albastru si maro, deoarece soarele, marea si nisipul sunt principalele influente. Combinatia de culori calde si reci creeaza un echilibru relaxant, dar care ofera acestor spatii un aspect relaxat, asemanator statiunii.

Stilul Art Deco

Pentru oricine care iubeste epoca de jazz, 20 de ani sau cartile lui F. Scott Fitzgerald, Art Deco ar putea fi stilul ideal. Short for Arts Decoratifs, a fost creat ca o reactie la boom-ul prosperitatii pe care SUA l-a experimentat la inceputul secolului al XX-lea. Aceasta a durat prin Marea Depresiune inainte de a da drumul la ceea ce urma sa fie denumit in cele din urma stilul modern din mijlocul secolului.

Design modern japonez

Multe dintre elementele care caracterizeaza designul traditional japonez au devenit emblematice ale designului modern american. Printre acestea se numara tendinta spre minimalism, aprecierea mobilierului rationalizat si includerea elementelor naturale, de la gresie la plante in picioare.

Stilul american de plaja

La fel ca in stilul mediteranean, influenta principala asupra acestui stil este plaja insasi. Deci, nuantele albastre ale cerului si ale surfului pot fi gasite alaturi de diferitele tonuri neutre ale diferitelor tipuri de nisip.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai cunoscute stiluri de amenajare a locuintei, iar indiferent de preferinte, la cel mai bun magazin de mobila, Mobchicboutique.ro, cu siguranta gasiti mobilierul potrivit.

0 Shares
You May Also Like