Ghidul tău complet pentru Secret Santa

Ghidul tău complet pentru Secret Santa

0 Shares
0
0
0

Ce este de fapt Secret Santa?

Se crede că originea Secret Santa poate fi urmărită de la un domn american pe nume Larry Stewart, care și-a câștigat porecla „Secret Santa din Kansas City” pentru generozitatea sa legată de Crăciun, care consta în principal în a oferi bani celor mai puțin norocoși. Această moștenire a dăruirii anonime de cadouri este perpetuată prin această tradiție, un obicei de Crăciun practicat de mulți în Occident.

Practica reală a Secret Santa este din ce în ce mai răspândită în școli, companii și chiar în familiile mari și oferă participanților posibilitatea de a oferi și de a primi cadouri ieftine, anonim sau altfel. Înainte de ziua în care se face schimbul de cadouri, numele participanților sunt așezate într-o pălărie și fiecare participant extrage, în secret, numele persoanei căreia îi va cumpăra un cadou.

Toată lumea își cumpără apoi cadourile într-un buget predeterminat. Fiecare cadou este etichetat cu numele destinatarului, dar nu cu numele celui de care este dăruit.

Reguli pentru Secret Santa

Vom lua scenariul unui Secret Santa la locul de muncă, dar aceleași reguli se aplică indiferent contextul în care se desfășoară.

  1. Informează-ți colegii că anul acesta vei organiza Secret Santa la locul de muncă și că trebuie să se înscrie dacă doresc să participe. Include datele, liniile directoare de bază, bugetul specificat și că va fi cel mai grozav lucru pe care l-au făcut tot anul!
  2. Odată ce ai lista de participanți, scrie-le numele pe bucăți de hârtie și pune-le într-o pălărie. Odată ce cadourile au fost cumpărate și a venit ziua dezvăluirii, aduna-ți toate cadourile la un loc și toți colegii care au participat.
  3. După ce toată lumea s-a adunat, pune fiecare persoană să-și deschidă cadoul simultan dacă sunteți presat de timp, sau individual.

A patra regulă opțională: în momentul despachetatului cadourilor, puteți alege să dezvăluiți numele celor care au dăruit cadorile, astfel încât toată lumea să poată dezbate darurile, raționamentul cumpărăturilor și cât de bine s-au descurcat.

Idei de Secret Santa

Singurul regulament formal pentru Secret Santa este că cei care oferă cadouri trebuie să rămână neidentificați. Acest lucru face ca evenimentul să fie mult mai reușit și mai plăcut pentru toți cei implicați. Dar cel mai important lucru de reținut este să te distrezi! Iată mai multe sfaturi și recomandări pentru ca evenimentul tău de Crăciun să funcționeze cu succes.

Poți chiar să te îmbraci în Moș Crăciun sau ca unul dintre spiridușii lui Moș Crăciun în timpul extragerii numelui. Aceasta apariție fiind de obicei o strategie câștigătoare. Când colectezi numele persoanelor care doresc să participe, verifică din nou dacă i-ai trecut pe toți. Și dacă poți aplica o presiune ușoară asupra celor indeciși pentru a obține un număr egal de participare, lucrurile vor merge mai bine.

Sperăm că acest ghid v-a oferit toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă organiza Secret Santa la birou sau într-un alt context.

Vezi cadou Secret Santa pe Jubi, și alege ceva cu adevărat unic și surprinzător. Cu siguranță darul tău va fii apreciat!

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…