Grasimi: Functii si metabolism

Grasimi: Functii si metabolism

0 Shares
0
0
0

Grasimile sau lipidele, alaturi de carbohidrati, reprezinta principala sursa de energie a organismului.

Fiecare gram de grasime furnizeaza 9 calorii, fata de 4 calorii din carbohidrati. Spre deosebire de carbohidrati, depozitele de grasime sunt practic infinite (fiecare kilogram de tesut adipos are o valoare calorica de aproximativ 7800 de calorii).

Suplimentele pentru arderea grasimilor complex pentru slabire Dieterm cu 4 ingrediente active folosesc grasimile si pentru numeroase alte functii (reglarea metabolismului celular, transportul vitaminelor liposolubile, izolarea termica si sinteza hormonilor).

Chiar si atunci cand se iau suplimente de ardere a grasimilor, nu este posibil sa se forteze toate aceste mecanisme biologice in mare masura. Cu alte cuvinte, nu exista substante care pot accelera semnificativ arderea grasimilor.

Ce contin acestea?

Suplimentele de ardere a grasimilor se bazeaza adesea pe cofeina sau pe substante cu activitate similara, adesea amestecate (ceai verde, iarba mate, cola, sinefrina, guarana). Administrarea acestor substante declanseaza in organism un raspuns hormonal mediat de catecolamine, care creste metabolismul organismului, ritmul cardiac, tensiunea arteriala si numarul de respiratii (crescand astfel oxigenarea sangelui).

Efectul de ardere a grasimilor al acestor produse este bine documentat, cu conditia ca acestea sa fie prezente in cantitati semnificative. Pe langa cofeina si analogii acesteia, suplimentele pentru arderea grasimilor sunt adesea combinate cu minerale (iod pentru imbunatatirea functiei tiroidiene), antioxidanti, alte substante cu un presupus efect termogenic (piruvatul de calciu) si, uneori, cu diuretice naturale.

Arzatoare de grasimi

Arzatoarele de grasimi sunt foarte populare in randul tinerilor. Majoritatea arzatoarelor de grasimi contin cantitati mari de cofeina, combinata cu efedrina sau sinefrina, alcaloizi asemanatori adrenalinei, care sunt utilizati in caz de slabiciune circulatorie datorita efectului lor stimulator.

Efedrina stimuleaza productia crescuta de hormoni de stres in organism, ceea ce asigura aprovizionarea cu energie pe termen scurt intr-o situatie de urgenta. Consumul crescut de oxigen este asigurat prin dilatarea bronhiilor, ingustarea vaselor si cresterea tensiunii arteriale. In concentratii mari, efedrina poate provoca anxietate, dureri de cap si greata, precum si dependenta dupa o utilizare prelungita.

Daca doriti sa scapati de kilogramele in plus, ar trebui sa folositi un complex pentru slabire Dieterm cu 4 ingrediente active, sa beti multa apa si sa faceti exercitii fizice.

Pastile de slabire: ingrediente active, efecte

Este important sa nu subliniem rolul pastilelor sau suplimentelor “de slabit” si sa ne amintim ca acestea pot juca doar un rol secundar fata de terapia prin dieta. Desi aceste produse nu necesita o reteta medicala pentru a fi achizitionate, ele trebuie utilizate numai daca sunt prescrise de un medic specialist care va poate sfatui cu privire la perioada de timp potrivita pentru a lua suplimentul si, mai presus de toate, la o dieta sanatoasa si echilibrata care sa le insoteasca.

Fiecare supliment poate provoca efecte nedorite si poate duce la contraindicatii care trebuie evaluate cu cea mai mare atentie: de exemplu, pastilele pe baza de cofeina pot provoca tulburari cardiace si nervoase (somn neregulat, anxietate, alterarea ritmului cardiac, cresterea tensiunii arteriale etc.), suplimentele pe baza de curcumina au fost asociate cu cazuri de hepatita colestatica, in timp ce fibrele, daca sunt administrate incorect, ar putea provoca probleme de constipatie si meteorism.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…