spaniaguvern

Guvernul spaniol ar putea majora taxele in 2010

0 Shares
0
0
0

spaniaguvernGuvernul spaniol a anuntat sambata detaliile proiectului de buget pe 2010, inclusiv majorarea taxelor si posibile reduceri ale cheltuielilor, transmite AP.

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a precizat ca va majora ponderea impozitelor in PIB cu 1,5 puncte procentuale, echivalentul a aproximativ 15 miliarde de euro (22 miliarde de dolari).

Presa locala din Spania sustine ca guvernul vrea sa creasca rata TVA, de la 16 la suta in prezent, considerata redusa dupa standardele europene. Angajatii cu salarii mari vor fi cei mai afectati de povara taxelor ridicate, a explicat Zapatero, desi a dat asigurari ca impozitul pe venit nu va fi majorat.

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a avertizat recent ca tara sa s-ar putea confrunta cu o perioada prelungita de dificultati economice, chiar si dupa o eventuala iesire din recesiune.
Exista semne ca cea mai grea perioada de recesiune a Spaniei s-a incheiat dar o rata ridicata a somajului si o incetinire a afacerilor vor prelungi recesiunea, a afirmat seful guvernului spaniol.

In prezent rata somajului in Spania este de 17,9 la suta, cea mai ridicata din Uniunea Europeana. Economia Spaniei, care altadata inregistra o crestere sustinuta, s-a contractat cu 1,1 la suta in trimestrul doi, comparativ cu primul trimestru.

Declinul anual al economiei Spaniei este cel mai semnificativ din 1970.
Comparativ cu trimestrul doi din 2008, economia Spaniei s-a contractat in perioada aprilie-iunie 2009 cu 4,2 la suta. Spania nu a iesit inca din criza economica, spre deosebire de Germania si Franta, care au anuntat, recent, ca au iesit din recesiune, inregistrand o crestere de 0,3 la suta in trimestrul doi din 2009.

Spania, odata cu o economie care avea cel mai ridicat ritm de crestere din zona euro, sufera, in prezent, cea mai grava incetinire economica dupa ce criza financiara mondiala a inrautatit in special situatia de pe piata imobiliara.

Preluare: Business.rol.ro

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt pantofii?

Ce sunt pantofii?

Un pantof este un articol de incaltaminte destinat protejarii si confortului piciorului uman, in timp ce purtatorul desfasoara…