haine-din-Bumbac-Organic

Hainute din bumbac organic pentru copii

0 Shares
0
0
0

haine-din-Bumbac-OrganicSe stie ca tesatura din bumbac este una dintre cele mai utilizate in confectionarea hainutelor de copii si totodata cea mai tranzactionata marfa la nivel mondial.

Cultura de bumbac insa este foarte daunatoare pentru mediu si sol mai ales daca pentru a avea o cultura bogara agricultorii folosesc ingrasaminte sintetice, aditivi de sol si multe alte produse care produc adevarate dezastre asupra solului, apei si aerului. Purtate de vant aceste chimicale pun in pericol si viata comunitatilor din vecinatate, atat a oamenilor cat si a animalelor.

Datorita tuturor efectelor negative pe care le poate produce o cultura conventionala de bumbac cercetatorii au descoperit metode de cultivare a bumbacului prin folosirea materialelor care au impact scazut asupra mediului . Astfel agricultura poate produce bumbac organic, obtinut fara adaos de substante chimice in sol si apa.

In general, firmele de brand folosesc astfel de bumbac pentru hainele copiilor si nu numai. Poate de aceea sunt si mai scumpe decat cele chinezesti. Exista insa un magazin online de unde puteti cumpara haine copii de firma la preturi incredibile. Acest magazin online numit Outletcopii.ro aduce imbracaminte copii de la firme celebre ca si : Zara, Next, H&M, etc…

Agricultura ecologica foloseste ingrasaminte organice pentru sol iar productia se recolteaza manual. Calitatea bumbacului organic este net superioara. Pentru a dobandi un certificat de producator ecologic, agricultorii trebuie sa dea dovada ca solul a fost liber de substante chimice pe o perioada de cel putin 3 ani consecutivi.

Tesatura din bumbac organic este naturala, moale, usoara si delicata cu pielea. Scutecele si hainutele pentru copii confectionate din bumbac organic lasa pielea sa respire. Crescut intr-un mediu natural bumbacul organic nu contine substante toxice ce pot intra in organismul copilului prin contactul cu pielea acestuia.UBB Defines: Organic Cotton

Culturile ecologice de bumbac sunt hranite de ploaie si ingrasaminte naturale care sunt benefice pentru sol oferindu-i totodata un continut de humus ridicat, astfel solul retine mai bine umiditatea si fertilitatea. Pentru ca fermierii sa primeasca certificat de cultura ecologica trebuie sa respecte cu strictete standardele impuse de organizatiile de profil. Certificarea presupune inspectii periodice ale culturilor, a solului si apei.

Procesul prin care bumbacul organic ajunge sa fie prezent in hainutele copiilor, lenjerie, prosoape sau scutece este complex. Dupa recoltare acesta trece printr-un proces de curatare apoi este rupt in bucati mici.

Urmeaza apoi procesul de filare care se termina prin rasucirea firlui de bumbac ca mai apoi in faza finala : firul sa fie tesut. Bumbacul este cea mai importanta fibra naturala deoarece este materie prima pentru jumatate din industria textila mondiala. Deoarece este de natura vegetala bumbacul este mai ieftin astfel industria modei il foloseste frecvent.

Printre cei mai mari cultivatori mondiali de bumbac se numara : SUA, India, Brazilia, Egipt, Sudan, China, Pakistan si Turcia. In aceste tari se cultiva patru mari categori de bumbac : african, indian, egiprean si neted.

Desi este folosit si in confectionarea de materiale sanitare precum vata sau tifonul, cea mai mare utilizare a bumbacului o regasim im confectionarea de haine si diverse articole textile precum lenjerii de pat sau prosoape. Hainutele din bunbac se pot purta atat vara cand alegem o tesatura mai rara si subtire cat si iarna iar in cazul acesta alegem haine a caror tesatura este deasa si groasa.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…