Incalzitor de ceara, pentru ce este folosit si de ce sa il cumparati

0 Shares
0
0
0

Exista o serie de metode diferite de indepartare a parului, dar epilarea cu ceara este cu siguranta metoda aleasa de multe femei – si din ce in ce mai mult si de barbati. Epilarea cu ceara acasa, fara a merge la o cosmeticiana, este acum mai usoara ca niciodata, datorita dispozitivelor numite aparate de incalzit ceara.

Aceste incalzitoare electrice cu ceara sunt practice si usor de utilizat. Utilizandu-le, putem pregati ceara pentru o piele moale si neteda ori de cate ori dorim, in confortul propriei case.

Ce sunt incalzitoarele de ceara

Incalzitoarele cu ceara sunt aparate electrice care seamana putin cu mini aragazurile. Odata conectat si pornit, recipientul metalic care acopera interiorul incalzitorului de ceara se incalzeste si, astfel, incalzeste si ceara pe care o contine.

In functie de model, cutia de ceara poate fi plasata direct in oala sau poate fi plasata intr-un vas metalic detasabil care se afla in interiorul captuselii aragazului. Ceara este in forma solida pana la incalzire.

Incalzitoarele de ceara sunt concepute pentru a topi ceara pana la o consistenta potrivita pentru utilizarea ca epilator. Toate incalzitoarele de ceara au capace de plastic pentru a preveni contaminarea cu agenti externi si sunt adesea transparente, astfel incat procesul de topire sa poata fi monitorizat.

Caracteristicile incalzitoarelor de ceara si cum sa alegeti

Exista cateva aspecte cheie de care trebuie sa tineti cont inainte de a va cumpara incalzitorul de ceara. Atunci cand cauti un incalzitor de ceara, este important sa nu treci cu vederea niciun detaliu pentru a te asigura ca achizitionezi un dispozitiv care se potriveste cel mai bine nevoilor tale si pentru a evita risipa.

Putere

Deoarece incalzitoarele de ceara se incalzesc la temperaturi suficient de ridicate pentru a topi ceara, este important sa luati in considerare puterea acestor dispositive si sa cumparati un incalzitor ceara cu sita si termostat reglabil, astfel incat sa puteti obtine o estimare a timpului necesar pentru a va pregati ceara.

Modelele care ofera o putere de aproximativ 100 W pot atinge temperatura ideala pentru topirea cerii in doar cateva minute. Aceste incalzitoare de ceara vor face ca ceara sa fie gata de aplicare in 10-15 minute de la inceperea procesului de incalzire.

Accesorii

Unele dintre diferitele incalzitoare de ceara de pe piata sunt concepute cu accesorii speciale pentru a va oferi mai mult confort si usurinta in utilizare. Unele dintre aceste accesorii pot fi indicatoare de temperatura, capace transparente pentru a observa starea cerii, prize de abur, tipuri alternative de ceara, spatule si alte articole care vor facilita procesul. Cu cat mai multe dintre acestea sunt prezente in modelul pe care urmeaza sa il cumparati, cu atat mai bine.

Setari de temperatura

Atunci cand alegeti un incalzitor de ceara, controlul temperaturii este un aspect foarte important de aceea un  incalzitor ceara cu sita si termostat reglabil este o alegere buna. Incalzitoarele mai ieftine au setari fixe de temperatura cu o gama limitata de optiuni: caldura scazuta, medie si ridicata, cu cateva (putine) grade intre ele.

Pe de alta parte, incalzitoarele de ceara mai scumpe au un termostat care poate seta incalzirea la o temperatura mai stabila si mai precisa, care variaza in general intre 160° F si 240° F.

0 Shares
You May Also Like