Intelegerea dimensiunii pantofilor pentru copii

Intelegerea dimensiunii pantofilor pentru copii

0 Shares
0
0
0

Pentru multi parinti si bunici, corelarea pantofilor cu cresterea rapida a piciorusului unui copil este nu numai costisitoare, ci si un motiv de mare confuzie. Iata cateva detalii utile cu privire la marimea incaltamintei pentru un copil.

Dimensiunile pantofilor pentru copii dupa numere

Marimile pantofilor pentru copii au valori cuprinse intre 0 si 13. Cele mai mici dimensiuni sunt pentru bebelusi, in timp ce valorile mari se potrivesc adesea copiilor cu varsta de 4 sau 5 ani.

Nu toate marcile si comerciantii utilizeaza acelasi limbaj. Pe langa confuzia legata de dimensiuni, firmele producatoare adora sa foloseasca termeni diferiti pentru incaltamintea celor mici – copil, calator, copil mare, tanar sau bebelus, drumet, etc.

Oricum ar fi, o diagrama a dimensiunilor va poate ajuta. De fiecare data cand faci cumparaturi, incearca sa gasesti o diagrama de marimi asociata marcii de incaltaminte de care esti interesat.

Dimensiunile pantofilor pentru copii dupa varsta

Uneori pantofii se pot alege si dupa varsta copilului. Grupa de varsta corespunzatoare pentru fiecare dimensiune variaza de la un brand la altul si de la copil la copil, asa ca ideal este sa se foloseasca acest criteriu doar orientativ pentru a micsora plansa de valori, in final fiind absolut necesar sa se cunoasca si masura in centimetri a piciorului.

Pentru a va face o idee referitor la acest dublu sistem de masurare, luati in calcul o pereche de pantofi Aris care se pot alege atat dupa varsta copilului, cat si dupa lungimea in mm a talpii copilului.

Astfel, masurile 0 – 4 sunt destinate copiilor cu varsta sub 12 luni, 5 pentru copii cu varsta intre 12 si 18 luni, 6 pentru 1.5 – 2 ani, 7 pentru 2-2.5 ani, 8 pentru 2.5 – 3 ani, 9 pentru 3 – 4 ani, 10 pentru 4 – 4.5 ani, 11 pentru 5 ani, 12 pentru 5 – 5.5 ani, 13 pentru 5.5 – 6.5 ani.

Cand si cum se masoara piciorul unui copil

Piciorul unui copil creste foarte repede, asa ca, periodic, va trebui sa ii cumparati pantofi potriviti, dar si sa ii verificati pe cei pe care deja ii are pentru a te asigura ca ii mai vin.

Pentru acest lucru trebuie sa stii cum se masoara corect piciorul unui copil.

Piciorul unui copil ar trebui masurat de fiecare data cand i se cumpara pantofi noi, mai ales daca acestia sunt destinati utilizarii active – drumetii, alergare pe terenul de joaca, etc. De asemenea, piciorul copilului trebuie masurat atunci cand el se plange ca pantofii il deranjeaza.

Masurarea corecta se face atat pe lungime (din varful degetului mare pana in calcai), cat si pe latimea piciorului si lungimea arcului piciorului (care ofera o evaluare a volumului).

O alta metoda pentru a verifica daca pantofii se potrivesc este aceea de a apasa pe varful pantofilor cu degetul mare si a simti spatiul disponibil ramas intre varful degetelor si varful pantofilor. Acesta ar trebui sa fie de cel putin o jumatate de cm.

Sfaturi suplimentare legate de masura pantofilor unui copil

  • Daca cel mic se plange ca il dor picioarele, este timpul sa verificati daca ei sunt masura potrivita.
  • Uneori copii nu vor spune ca pantofii ii deranjeaza daca nu ii intrebati, asa ca verificati periodic cum stau lucrurile, punandu-i intrebari si verificand dimensiunile prin masuratori sau palpare.
  • Daca cel mic are o statura atletica si cantareste mai mult de 80 de kilograme, parintii pot lua in considerare achizitionarea unei perechi de pantofi pentru adulti. Pantofii pentru copii nu sunt conceputi pentru a oferi suportul necesar pentru greutati mari. Va puteti orienta catre modelele de pantofi pentru femei.
0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…