Invatati engleza intr-un mod placut, usor si accesibil

0 Shares
0
0
0

În prezent cunoaşterea limbii engleze nu mai este un plus, ci o obligație. Având un nivel de engleză mediu sau avansat mulți dintre noi întâmpină o serie dificultăţi în susţinerea unei conversaţii simple, scrierea unui mail, sau și mai rău, întocmrea sau revizuirea unui contract.

Aşa că dacă intenţionaţi să aplicaţi pentru un job/internship sau chiar și în viața de zi cu zi, pentru socializare, călătorii, corespondenţă, trebuie să îmbunătățiţi vocabularul, pronunția și fluența în limba engleză.

5    sfaturi pentru creşterea nivelului de cunoaștere a limbii engleze

1.    Învăţaţi expresii şi propoziţii şi nu doar cuvinte aparte
Un cuvânt poate prezenta mai multe înţelesuri în contexte diferite. Memorând fraze complete, folosite într-o gamă largă de situaţii zilnice, veţi putea identifica cuvintele mai uşor. Adiţional, involuntar veţi învăţa gramatica, ordinea cuvintelor în propoziţie şi vă veţi îmbogăţi considerabil vocabularul.

2. Participaţi activ în conversaţii zilnice
Una dintre cel mai des întâlnite impiedimente în a vorbi limba engleză este lipsa practicii conversaţionale constante. Exersând abilităţile de exprimare, veţi putea comunica liber şi eficient şi veţi păstra creierul alert atunci când începe să se exprime într-o limbă straină. Deci, ori de câte ori aveţi ocazia, vorbiţi!

3. Vizionaţi filme cu subtitre în engleză şi ascultaţi multă muzică
Inconştient poate, învăţăm foarte multă engleză de la televizor. De aceea, atunci când vă permite timpul priviţi filme sau desene animate pentru că, deşi poate nu întotdeauna veţi înţelege toate cuvintele, veţi prinde firul concentrându-vă pe acţiunile care se petrec sau pe gesturile personajelor.

Dacă setaţi subtitrarea în limba engleză, veţi dezvolta memoria vizuală, viteza de citire, precum şi abiltăţile e ascultare şi înţelegere. Astfel, creierul dumneavoastră va încerca să capteze cât mai multă informaţie. Acelaşi lucru e valabil şi pentru muzică.

Uneori, ascultaţi o piesă instinctiv, fiind atras de linia melodică, fără să vă concentraţi asupra versurilor, însă după ce veţi înţelege textul, piesele preferate vor căpăta un nou înţeles. Căutaţi în Internet versurile melodiilor care vă plac, fredonaţi-le, încercaţi să le transcrieţi în agendă, subliniaţi cuvintele noi.

4. Schimbaţi setările lingvistice ale gadgeturilor pe care le utilizaţi în limba engleză
Este un exerciţiu util pentru a experimenta şi învăţa câteva noţiuni minore. P.S. Folosiţi reţelele de socializare doar în engleză! Aici veţi găsi multe grupuri dedicate studierii limbilor străine şi veţi avea oportunitatea de a comunica chiar cu vorbitori nativi.

5. Nu vă axaţi pe gramatică
Probabil vi se pare stranie această afirmaţie, dar să ştiţi că doar a cincea parte dintre cei care vorbesc liber în limba engleză cunosc regulile gramaticale în detaliu.

Fluența în exprimare se dobândește doar prin îmbogăţirea vocabularului şi pronunţiei şi nu prin cunoaşterea regulilor de gramatică. Este esenţial să aveţi un bagaj de cuvinte diversificat şi să ştiţi să formulaţi corect propoziţiile. Mult mai eficient este cititul în limba engleză.

Nu texte grele, mici povestiri, articole din ziar, bancuri, etc. Memoraţi expresii, diverse construcții ale frazelor, modalităţi de adresare. Da, şi nu uitaţi ulterior să puneţi în practică informaţiile asimilate. Folosiţi-le zilnic în conversații.

Uitaţi de lecţiile și exercițiile plictisioare, luaţi studierea limbei engleze ca pe un hobby pe care îl faceţi din plăcere şi atunci cu siguranţă veţi obţine rezultatele dorite!

Succese!

0 Shares
You May Also Like