La ce pot sa fie utile generatoarele electrice?

La ce pot sa fie utile generatoarele electrice?

0 Shares
0
0
0

In mod evident ti s-a intamplat vreodata sa ai foarte mare nevoie de energie electrica, insa din diferite motive sa nu poti sa utilizezi energia electrica de care aveai nevoie.

Fie aveai nevoie sa folosesti un aparat de sudura, fie aveai nevoie sa folosesti anumite scule electrice profesionale pentru a repara ceva, fie din diferite alte motive ai avut nevoie de energie electrica, insa o pana de curent ti-a stricat toate planurile.

In cazul in care nu ai avut un as in maneca, iar aici discutam despre un generator curent, mai mult ca sigur a trebuit sa iti anulezi toate lucrarile, ceea ce in mod evident te-a nemultumit foarte tare.

In schimb, in cazul in care ai avut un generator curent, atunci ai putut sa iti desfasori activitatea fara probleme.

In cazul in care insa, nu detii un generator curent electric, in mod evident ai face bine sa iti cumperi un asemenea echipament, pe care il vei putea folosi oricand si la orice ora, atunci cand intervine o pana de curent electric.

Daca locuiesti la casa, iar gospodaria ta este una mare, atunci nici nu trebuie sa mai stai pe ganduri, daca nu detii un asemenea echipament, pentru ca stand la casa vei avea foarte multa munca de efectuat, asa ca vei avea nevoie si de curent electric, si de lumina.

Referitor la generatoarele electrice, trebuie mentionat faptul ca indiferent ca discutam despre generatoarele mici care sunt folosite pentru alimentarea locuintei cu energie electrica, sau ca discutam despre o hidrocentrala, toate generatoarele electrice au acelasi principiu de functionare.

Atunci cand discutam despre principiul de functionare al generatoarelor, discutam despre principiul inductiei electromagnetice, care a fost descoperit de catre Michael Faraday in anul 1831 (Michael Faraday fiind un om de stiinta britanic).

Acest principiu al inductiei electromagnetice ne arata faptul ca orice conductor electric (un cablu de cupru de exemplu), genereaza energie electrica daca este miscat intr-un camp magnetic.

Mai pe intelesul tuturor, energia mecanica oferita de catre miscarea conductorului, se transforma in energie electrica printr-un camp magnetic. Mai pe scurt, acesta este principiul de baza al generatoarelor electrice.

Referitor la generatoarele de curent electric, pe care le putem folosi intr-o gospodarie, trebuie mentionat faptul ca miscarea de rotatie a acestora este generate de catre un motor ce are ardere pe benzina, un motor asemanator cu cel al autoturismelor.

Tot in ceea ce priveste generatoarele electrice trebuie sa mentionam faptul ca acestea sunt de mai multe tipuri, insa atunci cand se alege un generator, nu tipul acestuia este cel mai important criteriu care trebuie luat in calcul.

Ce conteaza cel mai mult privind generatoarele electrice, este tipul consumatorilor care urmeaza sa fie alimentati de catre un generator, in cazul in care situatia o cere.

Daca discutam despre consumatori cu puteri mai mici, atunci ar fi ideal un generator trifazic, in timp ce in cazul consumatorilor electrici monofazati, ar fi ideal sa se aleaga un generator pentru curent electric monofazic.

In cazul in care discutam despre consumatori de o mai mare putere, atunci ideal ar fi sa se achizitioneze generatoarele trifazice.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…