La onlaptop prelungiti durata de viata a laptopului dumneavoastra

0 Shares
0
0
0

Odata cu inventarea chipului, calculatorul a devenit cel mai puternic instrument din lume. Apoi, o data cu trecerea timpului calculatorul a devenit din ce in ce mai puternic. Dimensiunea s-a redus din ce in cel mai mult: au aparut calculatoare din ce in ce mai mici, apoi laptopuri… din ce in ce mai mici… si modele variate.

Practic azi putem gasi un laptop de orice dimensiune, de la cele extrem de mici pana la cele grele, cu ecrane foarte generoase. De altfel, la onlaptop reparam si inlocuim orice ecran de laptop.

Daca ar fi sa ne intoarcem in timp, calculatorul era in subordinea noastra de cand ocupa aproape jumatate dintr-o camera de dimensiuni medii. Tehnologia lucra pentru noi si a ajuns rapid la un alt nivel. Asa a aparut calculatorul personal; necesitatea ca fiecare persoana sa aiba propriul sau pc. Teoretic nu trebuia sa avem neaparat nevoie de el. Puteam sa-l lasam pe o masa, sa-l folosim cand si cand.

Dar au aparut laptopurile de dimensiuni mici si lumea s-a miscat mai repede. Multe persoane au considerat ca este extrem de util sa poata folosi un laptop oriunde isi doresc. Astfel ca azi, la cativa ani de la aparitia primului laptop pe piata de consum, cei mai multi dintre noi am ajuns sa folosim laptopul foarte mult: in camera de zi, pe canapea, in pat, la masa, la birou, in mijloacele de transport in comun etc.

Dupa laptopuri au aparut tabletele mici si telefoanele smart. Domeniul, industria laptopurilor si service onlaptop s-au dezvoltat uimitor in ultimii ani.

Cert e ca azi aproape ca nu putem trai fara laptop, mai ales daca activitatea noastra se desfasoara in online. In acest context, la onlaptop credem ca este imperios necesar sa invatati sa cresteti durata de viata a laptopului dumneavoastra.

reparatii laptop

Invatati cum sa prelungiti durata de viata a laptopului dumneavoastra

Multi utilizatori de laptop nu realizeaza ce usor este sa-si strice laptopul din neglijenta. Si cat de usor este sa-i mentina o durata de viata indelungata.

Daca scapati laptopul din mana exista riscul ca ecranul sa se sparga, hdd-ul sa se defecteze, placa de baza sa se rupa etc. Daca obisnuiti sa mancati deasupra tastaturii, mizeria se va acumula foarte repede printre taste si foarte curanf laptopul nu va mai arata asa cum va doriti. Daca trantiti laptopul in portbagaj atunci cand va grabiti, cu gandul ca este protejat de geanta, riscati ca hdd-ul sa se defecteze.

Daca neglijati sa veniti in service onlaptop o data la 6 luni pentru o curatare profesionala, riscati ca laptopul sa se imbibe de praf si mizerie, sa se depuna cocoloase de praf pe interior iar laptopul sa se supraincalzeaza. Supraincalzirea este inamicul numarul unu al unui laptop. Ea poate duce rapid la arderea placii de baza, a chipului de placa video sau a placii video dedicata…deci iata defectiuni majore. Si daca ati sti cat de usor puteti evita aceste lucruri.

Fiecare utilizator de laptop trebuie sa invete sa constientizeze ca a avea un laptop este similar cu a avea o masina: asa cum aveti grija de masina sa-i schimbati uleiul, sa-i verificati stergatoarele si frana, sa o duceti la spalatorie etc, in acelasi mod trebuie sa va ganditi si la binele laptopului dumneavoastra.

Laptopul trebuie dus in service onlaptop pentru curatare profesionala cel putin de doua ori pe an. In urma acestei operatiuni veti observa cum laptop incepe sa nu mai dea unele mesaje de eroare, sa nu mai produca zgomotul deranjant si ingrijorator ca atunci cand lucrati cu mai multe taburi si programe etc.

Daca o componenta dintr-un laptop se defecteaza, laptopul poate deveni usor inutilizabil. Din fericire atunci cand o componenta se defecteaza, in service laptop puteti comanda reparatie sau inlocuire. Cam toate laptopurile se pot repara, prin inlocuire sau realizarea unor operatiuni speciale de refacere a conexiunilor.

Defectiuni mai mici cum ar fi schimbarea tastaturii sau supraincalzirea laptopului, dar si defectiuni mai mari cum ar fi o placa de baza sau o placa video defecta, sunt toate lucruri care isi pot gasi solutionare in service onlaptop.

0 Shares
You May Also Like