Leziuni specifice alergătorilor: factori de risc

0 Shares
0
0
0

Astăzi vom vorbi despre principalii factori de risc pentru apariţia leziunilor legate de alergare și despre ce puteți face pentru a încerca să preveniți accidentarea.

Factori psihosociali

În primul rând, care sunt factorii psihosociali? Ei bine, aceştia se referă la orice factori psihologici sau de mediu care v-ar putea afecta performanța şi modul în care vă simțiți.

Cei care aleargă trebuie să ia în considerare modul în care se gândesc la antrenamentul lor. Sunteţi genul de persoană „totul sau nimic”? Aveţi tendința să vă gândiţi că fie alegeţi calea cea grea, fie mai bine vă lăsaţi de sport? Dacă da, acest lucru vă poate aşeza în categoria riscului de rănire! Acest lucru se datorează faptului că este mai probabil să vă antrenaţi prea mult sau să depăşiţi anumite limite atunci când știţi că nu ar trebui să o faceţi. Este în regulă să vă acordați o pauză uneori. Acest lucru vă poate ajuta performanța, mai degrabă decât să o scadă.

Dietă

Dieta este atât de importantă, mai ales pentru aceia dintre noi care aleargă sau fac sport, deoarece avem nevoie de suficientă energie pentru a ne alimenta corpul. De asemenea, avem nevoie de suficientă energie și de nutrienții potriviți pentru a preveni afecțiuni grave, cum ar fi fracturile.

Sunt disponibile foarte multe informaţii despre ce ar trebui să faceți pentru a vă alimenta corect pentru exerciții fizice sau despre ce să mâncați după o alergare. Informaţi-vă cât mai bine!

Somn

Există munți de cercetări cu privire la modul în care somnul este esențial pentru toate funcțiile noastre corporale, în special pentru recuperare. Probabil că nu există atât de multe cercetări cu privire la legătura dintre somn și riscul de accidentare în alergare. Cu toate acestea, din cercetările disponibile, poate exista o corelație. Și există studii care arată că lipsa somnului este cu siguranță un factor de risc în populațiile de adolescenți, fiind asociată cu un control slab al mușchilor. Totodată, la această grupă de vârstă, somnul este vital pentru eliberarea hormonilor.

Încărcare

Ce înţelegem prin încărcare? Încărcare înseamnă ce sarcini punem pe țesut (sarcina de antrenament) față de capacitatea țesutului nostru de a face față acestor sarcini (capacitatea de încărcare a țesutului).

Sarcina de antrenament poate însemna: volumul, intensitatea, frecvenţa, tipul antrenamentului. Pe de altă parte, capacitatea de încărcare a țesutului depinde de factori precum: putere, control, flexibilitate, sensibilitatea ţesutului, accidentări anterioare.

În esență, trebuie să ne asigurăm că corpul și țesuturile noastre pot face față solicitărilor la care le supunem. Dacă nu facem acest lucru, ne expunem riscului de rănire. De exemplu, dacă alergați mult și creșteți distanţa fără a lucra la alți factori, este posibil să vă pregătiți pentru accidentare.

Toate aceste lucruri depind de fiecare individ în parte și știm că unii oameni reacționează diferit la sarcini și stres. Așadar, pentru o evaluare individualizată, rezervați-vă o consultaţie la un kinetoterapeut! Vă recomandăm Atleticokinetic – Clinica Kinetoterapie Bucuresti.

Săptămâna viitoare vom disuta despre principalele grupe de mușchi pe care alergătorii trebuie să le întărească și despre cum puteţi integra aceste exerciţii în rutina dvs. Rămâneți aproape!

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…