Locuri de poveste de pe lângă Brașov

0 Shares
0
0
0

Când se pomenește de Brașov, toată lumea se duce cu gândul la câteva atracții consacrate ale acestui oraș, precum Poiana Brașov, locul îndrăgit de toți iubitorii de sporturi de iarnă din țară și chiar de peste hotare.

De asemenea, un alt loc apreciat al orașului este centrul, unde se îmbină într-o armonie perfectă prezentul cu trecutul, conferindu-i acestui oraș un iz de mister printre locurile moderne care și-au făcut cu timpul apariția. Să nu uităm nici de muntele Tâmpa și de inscripția „ Brașov” de pe acesta, care i-a oferit acestei așezări umane un aer Hollywood-ian și care atrage foarte mulți turiști pentru superba panoramă asupra orașului pe care o poți zări din spatele literelor.

Cu toate acestea mulți turiști nu au apucat să descopere cu adevărat frumusețile din împrejurimi, limitându-se la câteva zone cheie bine cunoscute de majoritatea.

Astăzi vreau să îți fac un tur virtual al câtorva atracții din jurul Brașovului pe care merită să le descoperi. Am să încep prin a-ți oferi cea mai bună opțiune de cazare pe care o poți alege. Într-o zonă liniștită, nu departe de centrul orașului, cu o panoramă divină asupra munților și dotări neașteptate se află un complex de apartamente cu jacuzzi Brasov.

Acest loc este perfect pentru relaxare, după o zi lungă și plină de aventuri. Indiferent că alegi să vizitezi orașul iarna sau vara, acest loc este pregătit să îți împlinească așteptările atât ție cât și grupului tău de prieteni. Este suficient să îl încerci o dată și îi vei rămâne fidel, ori de câte ori ajungi în orașul de la poalele Tâmpei.

În continuare am să îți ofer o listă cu câteva locuri superbe din jurul Brașovului, care te vor cuceri de la prima vizită:

Satul Fundata

Acest sat brașovean este într-adevăr o senzație, deoarece este așezarea aflată la cea mai mare atitudine din România, la 1304 metri altitudine. Locul se află la mijlocul culoarului Rucăr-Bran, între Munții Bucegi și Piatra Craiului. De aici poți porni în multe aventuri cutreierând munți și peșteri, prăpastii și chei.  Dacă ajungi prin Brașov, alocă măcar o zi acestei zone feerice pentru a descoperi măcar o parte din frumusețile ascunse de natură.

Canionul 7 Scări

În vreme de pandemie, acest loc a fost redescoperirit atât de către brașoveni cât și de turiști. Acesta este un traseu ușor de parcurs pentru cei ce își doresc să se inițieze în urcatul pe munte, nefiind necesar un echipament special pentru aceasta zonă, ci doar niște papuci care nu aluneca dacă îți dorești să urci treptele umede ale canionului care este de fapt un defileu pe versantul de veste al Munților Piatra Mare. Sunt evident 7 Scări, intuitiv, cu o lungime de 160 de metrii.

Rezervația din Zârnești de urși

Acest loc construit în 2005, reprezintă casa a aproximativ 70 de urși bruni europeni, salvați din captivitate sau din situați chinuitoare. Poate fi vizitată, însă sunt impuse reguli mai stricte decât la zoo, deoarece aici, confortul animalelor este pe prim plan.

Șona și piramidele sale

Egiptul nu este singurul loc unde poți găsi piramide. Fascinanta noastră țară ascunde în inima ei un sat  în care câteva movile acoperite de pământ și verdeață au o forma izbitor de asemănătoare piramidelor egiptene. Legendele din jurul acestui loc povestesc despre piramide că ar fi existenta încă din vremea dacilor și chiar că mormântul lui Decebal ar putea fi adăpostit în ele.

Concluzia?

Acestea sunt doar câteva dintre multele locuri de poveste ascunse de mama natură și conservate frumos de timp în jurul Brașovului. Hai să le descoperi și să ne povestești experiențele prin care ai trecut.

0 Shares
You May Also Like