Markerul, fapte care ies in evidenta in istoria sa

Markerul, fapte care ies in evidenta in istoria sa

0 Shares
0
0
0

La birou sau la scoala, markerele nu pot lipsi. De ce? Pentru ca ajuta. Poate fi numit marker sau carioca in functie de tara in care este comercializat si, datorita practicitatii sale, a devenit unul dintre cele mai necesare instrumente scolare si de lucru.

Este markerul, un produs care a vazut lumina in jurul anului 1962 de mana japonezului Yukio Horie, care l-a proiectat cu gandul la a genera un produs potrivit pentru scrierea japoneza.

Un an mai tarziu, lumea avea sa primeasca vestea aparitiei primilor markeri cu varfuri de pasla, care vor incepe treptat sa devina populare.

Potrivit portalului Educar.org, in aceste markere “varful este realizat din pasla sau fibre fine de nailon sau alt material sintetic atasat la cilindrul stiloului si cerneala curge spre varf printr-un mecanism capilar. Varful poate avea forme si dimensiuni foarte diferite; ele pot ajunge pana la un inch latime. Cerneala de marker poate avea o gama foarte larga de culori.

Acest prim marker si-a vazut curand concurentii, deoarece si in 1963 a aparut varful acrilic, comercializat de “Pentel”, zece ani mai tarziu a fost cunoscut markerul “ball”, cunoscut sub numele de “Ball Pentel”, iar in 1981 a aparut ceramica, un marker cu un varf ceramic.

Vezi aici pixuri roller colorate Energel Pentel si alege-le pe cele mai potrivite pentru tine.

Cum sa alegi pixul perfect pentru a semna la un eveniment special cum ar fi.. nunta ta

Succesul unei nunti consta in micile detalii, iar stiloul sau pixul pe care il folosesti pentru a semna la nunta ta este unul dintre ele pe care de multe ori ni le amintim doar atunci cand o vom folosi.

Astazi vorbim despre pixurile de nunta si detaliile de care trebuie sa tii cont pentru a putea face cea mai buna alegere.

Dupa cateva luni de pregatire, avand grija de toate detaliile de nunta ta, rochie, accesorii, decor, meniuri,… e timpul sa semnezi si… unde este pixul? Iar unii invitati ajung sa-ti imprumute unul, care va fi imortalizat pentru totdeauna in albumul de nunta si in videoclip.

Nu, nu e o gluma. De mai multe ori poate am participat cu totii la nunti unde s-a produs aceasta situatie si, desi exista unii care nu-i dau importanta, adevarul este ca un pix ca acesta pateaza ceremonia, pana in acel moment perfect.

Stiloul sau pixul pentru nunta

Stiloul pentru nunta este incarcat cu simbolism

Te-ai oprit sa te gandesti la valoarea simbolica a instrumentului cu care semnzi la nunta? Cu acel stilou iti vei pecetlui dragostea si legatura. Cu el iti vei stampila semnatura, angajamentul in scris in cel mai special moment al vietii tale. Nu e doar un pix, e mult mai mult. Este instrumentul care da adevaratul da, vreau. Cel care vorbeste in numele tau intr-unul dintre cele mai emotionante momente pe care le vei trai.

Ai de gand sa semnezi cu orice stilou sau pix?

Merita sa cautati un stilou sau un pix potrivit pentru acel moment si sa nu improvizati!

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…