Materiale moderne utilizate la constructii

0 Shares
0
0
0

 

Exista mai multe materiale moderne care sunt folosite la constructii. Printre acestea putem mentiona Fibrociment care are o serie de proprietati importante:

 • are aspectul optic similar cu cel pe care il are piatra naturala, completat de o gama de culori variata si adaptabil la constructii moderne sau la restaurarile cladirilor vechi;
 • greutatea este redusa pentru structuri si fatade mai putin solicitate la incarcari;
 • nu se topesc atunci cand apar incendii si nici nu degaja gaze tocixe motiv pentru care garanteaza o rezistenta buna la foc;
 • are o rigiditate crescuta si placarile de fatade sunt mai sigure pentru smulgere si incovoiere;
 • stabilitatea mecanica si fizica este foarte buna si placile nu suporta deformari in timp;
 • asigura rezistenta la inghet si la caldura si o buna durabilitate in timp;
 • placile nu se fisureaza, nu se deformeaza si nu se macina si fatadele se mentin protejate;
 • sunt disponibile intr-o gama variata de formate mari care permit o prelucrare usoara si randament ridicat;
 • au o durata mare de viata de peste 50 de ani;
 • se prelucreaza usor pe santier;
 • sistemele sunt garantate si include accesorii pentru racordare care provin de la un furnizor similar si care asigura o buna rezistenta pentru lucrarile executate;
 • asigura izolatia acustica perfecta.

Materialele de constructii realizate din componente naturale este o alternativa sanatoasa comparativ cu cele de constructii sintetice. Ele ajuta in multe moduri la realizarea unui mediu de viata confortabil si sanatos.

O solutie moderna este de asemenea aplicarea de pereti cortinaTendintele din arhitectura moderna se indreapta in prezent spre folosirea de fatade durabile care vor suporta incarcari mari si care dau impresia de constructie aerisita si usoara. O caracteristica importanta a acestor pereti cortina tine de faptul ca geamurile se fixeaza pe cadrele de aluminiu cu ajutorul unor capace presoare care la randul lor pot fi fixate pe cadrul de aluminiu cu ajutorul suruburilor. Capacele presoare si suruburile de prindere se acopera cu ajutorul unor capace orbamentale care sunt in mai multe forme si dimensiuni. Sistemele standard permit montarea geamurilor care au o grosime cuprinsa intre 6 si 32 mm, profilele vizibile in interior pot fi adaptate la orice tip de constructie.

Peretii cortina standard au constructie articulata si sunt proiectati sa faca fata cu brio la cutremure, la vibratii de intensitati normale dar si la posibilele dilatari sau constractari ale profilului din aluminiu, fara ca rezistenta sa se piarda in momentul in care peretele este sub actiunea vantului sau cand este impermeabilizat.

Peretii cortina de tipul semi structural sunt la fel ca cei standard si au o varietate de rame speciale facute din profile cu o bariera puternica. Ei asigura finisarea perfecta in timp ce un numar mare de coloane din aluminiu sunt facute special pentru a putea rezista la toate incarcaturile dinamice sau statice.

Sistemele de perete cortina pot sa aiba ferestre atunci cand sunt proiectate in asa fel incat sa nu depaseasca rama. Pot sa fie facuti la inaltimi mari si la o complexitate ridicata in ceea ce priveste materialele utilizate. Profilele sunt de obicei inguste si sunt mai ieftine datorita materialelor folosite.

0 Shares
You May Also Like