Mazda-CX-7

Mazda CX-7, SUV-ul Anului 2010 in Romania!

0 Shares
0
0
0
Mazda-CX-7Noua Mazda CX-7 este SUV-ul Anului 2010 in Romania, in urma deciziei juriului UZEAR intrunit la Cheia. In urma comparativului dintre cele 7 finaliste, Mazda CX-7 a intrunit cele mai multe puncte, insa la un scor strans fata de celelalte doua clasate pe podium.

Noul CX-7 a intrunit 133 de puncte, urmat de Subaru Outback cu 123 de puncte si Renault Koleos cu 106 puncte. Sistemul de punctare este cel folosit de juriul Car of The Year, prin impartirea a 25 de puncte intre cel putin 5 masini dintre finaliste, cu un maximum de 10 puncte per exemplar.

Interesanta lupta intre trei tipuri complet diferite de SUV-uri: CX-7 este un SUV premium remarcat prin pretul foarte accesibil pentru segmentul din care face parte, raportat la performantele dinamice.
Subaru Outback este intr-o nisa pe care a si lansat-o de altfel, a crossoverelor comod de condus in oras si cu abilitati offroad veritabile. Iar Renault Koleos a surprins juriul (de parca mai era nevoie) prin abilitatea de a oferi un interior luxos, o tinuta de drum buna pe asfalt si excelenta in afara lui, toate la un pret foarte competitiv.
Celelalte modele finaliste au fost Nissan Murano (97 puncte), Hyundai ix55 (96 puncte), Land Rover Discovery (57 puncte), Suzuki Grand Vitara (40 puncte), Nissan Qashqai (34 puncte) si Suzuki SX4 (14 puncte). Masina de comparatie, celebrul Honda CR-V, lider al generatiei precedente de SUV-uri, a primit titlul de “SUV-ul de Aur 2010”, ca semn de recunoastere a prestatiilor de care da inca dovada.
Noul Kia Sorento, care nu a mai fost disponibil in Romania pana la data testului, va intra in competitia pentru anul viitor. Este prima editie a acestui tip de concurs, iar raspunsul importatorilor nu a fost pe masura. In 2010 UZEAR se asteapta la o participare mai larga, pentru a putea determina cu mai mare exactitate care masina merita titlul.
Poate trece si criza .
0 Shares
You May Also Like