Motive pentru a alege sa consumi produse organice

Motive pentru a alege sa consumi produse organice

0 Shares
0
0
0

Produsele organice sunt produse fara utilizarea de substante chimice de sinteza, aditivi artificiali sau organisme modificate genetic. Culturile organice sunt cultivate cu ingrasaminte naturale, cum ar fi gunoiul de grajd sau compostul, in locul ingrasamintelor chimice. Iar animalele nu pot fi hranite cu furaje biotehnologizate sau cu hormoni de crestere.

Si iata de ce consumul de produse organice este atat de bun pentru tine si pentru corpul tau.

Plin de nutrienti, alimentele organice va ofera un avantaj fata de produsele ne-organice.

Aceste alimente sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti care ajuta la combaterea bolilor si la mentinerea sanatatii organismului. Iata cateva moduri in care trecerea la o dieta organica va poate imbunatati sanatatea:

Puteti evita substantele chimice daunatoare

Multe dintre pesticidele si ingrasamintele artificiale folosite in cultivarea alimentelor ne-ecologice au fost asociate cu probleme de sanatate. Expunerea la pesticide va poate creste riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer si alte boli.

Riscurile consumului de pesticide si de alte substante chimice includ un risc crescut de aparitie a anumitor tipuri de cancer, a bolii Parkinson, a diabetului, a tulburarilor de reproducere si a tulburarilor de neurodezvoltare, cum ar fi ADHD la copii. Pesticidele sunt, de asemenea, daunatoare pentru mediu, in special pentru albine si alti polenizatori. Agricultura ecologica este o alegere mai buna pentru mediu si pentru sanatatea dumneavoastra.

Veti obtine mai multe vitamine si minerale in dieta dvs.

Atunci cand consumati alimente cultivate organic, primiti mai multe vitamine si minerale in dieta dvs. decat ati face-o cu alimente cultivate in mod conventional. Acest lucru se datoreaza faptului ca, ingrasamintele neorganice priveaza solul de nutrienti cheie. Ingrasamintele organice reaprovizioneaza solul cu nutrienti, ceea ce duce la niveluri mai ridicate in produsele cultivate in el.

Multe studii au constatat ca produsele organice contin niveluri semnificativ mai ridicate de anumite vitamine si minerale. De fapt, un studiu a constatat ca persoanele care au consumat produse ecologice au avut de doua ori mai multe sanse de a avea niveluri mai ridicate de vitamine decat cele care au consumat doar produse neecologice. De asemenea, este mai putin probabil ca alimentele organice sa aiba niveluri mai scazute de nutrienti legati de probleme de sanatate precum hipertensiunea, diabetul si bolile de inima.

Veti consuma mai putine calorii si mai multe proteine

Alimentele organice sunt adesea mai bogate in proteine si mai sarace in calorii decat produsele cultivate in mod conventional. Un aport mai mare de proteine va poate ajuta sa va mentineti o greutate sanatoasa si sa preveniti obezitatea.

Un consum mai mare de proteine va poate ajuta, de asemenea, sa traiti mai mult. Un studiu la scara larga a constatat ca persoanele care au consumat cantitati mai mari de proteine au avut un risc mai mic de deces din toate cauzele.

Nivelurile mai ridicate de proteine din alimentele organice va pot ajuta sa obtineti aceste beneficii pentru sanatate. Fructele si legumele organice sunt adesea mai bogate in proteine decat produsele neorganice. Alimentele organice sunt, de asemenea, mai putin susceptibile de a fi modificate genetic.

Alimentele modificate genetic au fost legate de anumite probleme de sanatate atat la adulti, cat si la copii. In conditii este indicat sa optati pentru produsele Pronat Paper Pack.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…