Noua motive pentru care ar trebui sa inveti sa canti la un instrument

0 Shares
0
0
0

Deprinderea de a canta la un instrument muzical are multe avantaje. Iti da incredere in sine, iti imbunatateste memoria, iti largeste cercul social, etc. Iata cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa inveti sa canti la un instrument, cum ar fi o chitara clasica din lemn, 86 cm, marime medie, sau o orga electronica.

Folosirea unui instrument muzical de face mai inteligent

Studiile arata ca exista o corelatie intre pregatirea muzicala si succesul academic, atat in cazul copiilor cat si al adultilor. Invatand sa canti la un instrument iti stimulezi creierul, imbunatatind functii cum ar fi memoria si abilitatile de rationalizare abstracta, esentiale pentru matematica si stiinta.

Se imbunatateste viata sociala

Faptul ca stapanesti un instrument este benefic pentru creier, dar si pentru extinderea cercului tau social. Alaturarea la un grup muzical, la orice varsta, te incurajeaza sa dezvolti relatii noi cu diverse tipuri de oameni. De asemenea, construieste abilitati in leadership si team-building.

Utilizarea unui instrument te ajuta sa scapi de stres

Muzica te mentine calm, are efect benefic asupra planului emotional si chiar regleaza  ritmul cardiac si tensiunea arteriala.

Cea mai benefica s-a dovedit a fi muzica lenta clasica care are un efect relaxant asupra mintii si a corpului. Totodata, ea poate incetini pulsul, ritmul cardiac, tensiunea arteriala si chiar scade nivelul hormonilor de stres.

Iti creeaza un sentiment de realizare si implinire

Dupa ce ai exersat de mai mute ori o bucata muzicala si, insfarsit, ai reusit sa o redai exact asa cum este pe partitura, vei avea un sentiment placut de realizare. Acest sentiment este foarte placut si benefic pentru sanatatea fizica si mentala.

Iti dezvolta increderea in tine insuti

Daca stapanesti un instrument, redarea melodiilor te ajuta sa te simti confortabil avand o cale de auto exprimare a sentimentelor. Pe masura ce copiii incep sa stapaneasca un instrument, ei vor ajunge sa aiba auditii si mici spectacole in familie sau in public, ceea ce ii va ajuta sa se simta increzatori in propriile forte.

Imbunataseste rabdarea

Este o lectie importanta sa stii ca efortul depus este rasplatit in cele din urma. Acorda-ti un an inainte de a vedea imbunatatirea performantelor si a capata incredere in tine.

Privind in urma, la primii pasi, vei constata ca tot efortul depus a dat rezultate. Este clar ca nu exista scurtaturi pentru a invata sa canti la un instrument, iar acesta este un exrecitiu care iti va imbunatati considerabil rabdarea.

Imbunatateste memoria

Cercetatorii au descoperit ca deprinderea de a canta la un instrument muzical imbunatateste memoria verbala, rationamentul spatial si abilitatile de alfabetizare. Cantatul la un instrument faciliteaza utilizarea ambelor emisfere ale creierului, ceea ce intareste capacitatea de memorare.

Creste disciplina si ajuta la managementul timpului

Deprinderea de a canta la un intrument necesita timp si ore intregi, zilnice, pentru exercitii. Acest lcuru iti va fi de folos mai tarziu pentru a te autodisciplina si a manageriza timpul mult mai bine.

Redarea muzicii te face mai creativ

Cantarea unei piese muzicale face minuni pentru latura creativa a creierului. Fiecare interpretare este unica, ea tinand de stilul si capacitatea fiecaruia. Aceeasi piesa, cantata de oameni diferiti, va suna diferit, chiar daca notele sunt redate de fiecare data cu acuratete.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…