Nu te lasa furat de munca!

Nu te lasa furat de munca!

0 Shares
0
0
0

Cei care muncesc excesiv de mult fie sunt motivati de castig, sau de a construi ceva, fie lucreaza cu drag si din pasiune… sau au propriile motive, dar munca este doar un aspect al vietii, merita traite pe deplin si alte aspecte.

Banii sau, mai bine zis, bunurile obtinute cu bani sunt un scop pentru multi cei care lucreaza pe branci, fie pentru a investi intr-o masina, o casa sau, poate, mici rasfaturi, precum un iPhone, care ideal ar fi sa fie insotit si de un ceas inteligent, chiar si cu accesorii Apple Watch pentru acesta. Dar pentru un om ocupat este important sa fie organizat si conectat cu lumea folosind cele mai bune si scumpe gadgeturi, asa incat sunt ”justificate” astfel de cheltuieli, mai ales ca si brandul poate fi o emblema pentru un om de succes.

O zicala spune ca ”Timpul costa bani”, insa fiecare cheltuiala ”costa timp”, adica viata trece si este important cum o traim.

Te poti lasa furat de pasiuni…

Pentru multi, munca este stresanta, epuizanta, necesitand un efort excesiv pentru beneficiile obtinute. Mare parte dintre cei aflati in campul muncii nu au avut sansa de fi indrumati in functie de abilitati si de ceea ce-i intereseaza cu adevarat, iar lipsa unei educatii ii plaseaza la locuri de munca istovitoare, fara prea multe satisfactii. Iar unii sefi ingreuneaza si mai mult sarcinile de serviciu si fac ca acea parte a zilei petrecuta la munca sa se transforme in bucati de viata cu adevarat neplacute.

Pe de alta parte, a lucra cu placere aduce spor si rezultate bune, iar daca locul de munca a fost ales prin prisma unei pasiuni, satisfactiile vor fi depline. Un artist, un meserias, chiar si un agricultor care lucreaza cu placere nu pleaca de la munca pana nu isi rezolva ceea ce si-a propus pentru ziua respectiva. Insa efortul nu este atat de greu pe cat este cel al cuiva care munceste mai putin, poate, dar care se afla intr-o situatie incordata, stresanta.

Merita?

Expresia ”workoholic” pare a avea un sens peiorativ, insa dependenta de munca este ceva rau? Da, tintele pozitionate prea sus pot duce la epuizare – fizica si psihica –, iar rezultatele pot fi cu adevarat impresionante, dar si sacrificiile sunt, uneori, pe masura.

In unele situatii, a te lasa furat de pasiuni duce la impliniri profesionale si chiar sufletesti, insa in balanta pot sta familii, parteneri care asteapta, alte probleme amanate, chiar viata este amanata. Echilibrul este secretul, acesta asigurand ca nu apar discrepante si probleme.

Cu siguranta, oricata intelegere ar exista de la parteneri sau de la alte persoane apropiate, pentru copii trebuie sa existe oricand timp si implicare, deoarece ei cresc odata cu trecerea timpului, iar timpul nu mai poate fi dat inapoi si se pierd momente cu adevarat importante din viata copiilor si, implicit, a parintilor care uita sa se bucure de copilaria celor mici. Iar confortul si necesitatile copiilor nu sunt justificari pentru a lucra pe branci, departe de familie, deoarece copiii au mai multa nevoie de parinti decat de jucari, haine sau alte lucruri.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…