Pentru o munca in conditii optime

0 Shares
0
0
0

Normele ce tin de securitatea si sanatatea in munca sunt destul de importante si trebuiesc respectate in cadrul oricarei firme sau a institutii din tara noastra. Aceste sunt realizate cu un scop destul de precis, fiind facute exact pentru a fi benefice desfasurarii muncii in cadrul oricarei firme. Din pacate, exista in tara noastra destul de multe firme care nu pun mare pret pe normele de securitate si sanatate in munca.

De fapt, acesta este si principalul motiv pentru care munca in firmele respective nu se desfasoara in conditii optime si aceste firme nu vor da niciodata inainte, deoarece muncitorii le vor pleca pe rand cand vor vedea ca nu conteaza deloc pentru sefii lor.

Orice firma are nevoie de un coordonator ssm. Trebuie stiut ca un coordonator ssm este o persoana care are abilitatea de a se ocupa, in cadrul unei firme, de buna organizare a desfasurarii activitatii. Acesta trebuie sa se asigura ca fiecare muncitor a fost instruit in ceea ce priveste normele de securitate si sanatate in munca si ca fiecare beneficiaza de fisa proprie si ca fiecare din acestia a luat la cunostiinta si a semnat fisa respectiva.

Mai mult decat atat, un coordonator ssm trebuie sa se asigure si ca fiecare muncitor din unitatea respectiva a beneficiat de un echipament de protectie adecvat. De obicei, acest echipament de protectie poate consta in salopete, bocanci si ochelari de protectie, in functie de activitatea in care muncitorul respectiv isi desfasoara activitatea.

Dar nu numai atat, caci si starea aparatelor cu care lucreaza muncitorii trebuiesc verificate periodic, pentru ca atunci cand starea acestora este una destul de proasta, se pot intampla accidentele de munca.
Mai putem spune si faptul ca un coordonator ssm este vital pentru o firma, deoarece acesta tine in spate absolute toate activitatile ce constau in efectuarea muncii intr-o maniera corecta.

Trebuie stiut si faptul ca nerespectarea celor enumerate mai sus, poate duce la sanctiuni destul de severe, ce constau in amenzi destul de mari, in urma verificarilor efectuate de organele abilitate.

Si aceste tipuri de verificari in campul muncii sunt tot mai dese in ultima perioada, din cauza faptului ca in ultima perioada, in tara noastra, accidentele de munca au fost tot mai dese si majoritatea cauzelor din care acestea s-au petrecut, s-au datorat lipsa echipamentelor de lucru corespunzatoare si a nepasarii conducerilor firmelor respective.

Atunci cand un coordonator ssm este unul atent si tine cont de toate prevederile legale ce tin de securitatea si sanatatea in munca, cu siguranta lucrurile si munca in firma respectiva, vor decurge in conditii optime. In caz contrar, accidentele de munca pot aparea din ce in ce mai des, iar amenzile vor curge pe banda rulanta!

0 Shares
You May Also Like