Poate aloe vera sa trateze psoriazisul?

0 Shares
0
0
0

Psoriazisul este o afectiune inflamatorie pe termen lung care poate afecta pielea si articulatiile. Aloe vera pe care o puteti comanda de pe www.reginaplant.ro, atat sub forma de frunze de aloe vera cat si ca planta aloe vera, poate ajuta la gestionarea simptomelor acestei afectiuni?

Psoriazisul rezulta dintr-o problema cu sistemul imunitar si poate provoca excesul de celule ale pielii pentru a forma placi inflamate si solide pe piele. Aproximativ 30% dintre persoanele cu simptome ale pielii psoriazisului continua sa dezvolte artrita psoriazica , care implica durere si umflare a articulatiilor.

Aloe vera ajuta psoriazisul?

O persoana cu psoriazis poate dezvolta pete dureroase si incomode de piele inflamata. Uneori, aceste plasturi pot crapa si sangera. O persoana cu artrita psoriazica va avea articulatii umflate, rigide si dureroase.

Simptomele psoriazisului au tendinta sa vina si sa plece, agravandu-se in timpul esecurilor si imbunatatindu-se in perioadele de remisie.

Aloe vera este un tip de planta suculenta cu frunze umplute cu gel. Are un rol in medicamentele traditionale din multe culturi; oamenii au folosit gel de aloe vera de mii de ani pentru a trata o serie de afectiuni ale pielii, inclusiv psoriazis.

Cercetarile sugereaza ca compusii din aloe vera pot reduce inflamatia si pot ajuta la modularea sistemului imunitar. Aceste elemente pot permite ca aloe vera sa:

  • calmeze pielea;
  • reduca inflamatia;
  • ajute la evitarea pielii sa nu se usuce.

In 2018, cercetatorii au remarcat ca persoanele cu psoriazis usor pana la moderat care au aplicat o combinatie de 50% propolis si 3% aloe vera timp de 12 saptamani au inregistrat o imbunatatire a simptomelor. Cu toate acestea, acest studiu nu a avut in vedere efectul aloe vera singur.

Beneficiile aloe vera pentru psoriazis

Un studiu din 2011 la animale a descoperit ca gelul de aloe vera a fost eficient in tratarea psoriazisului. Cu toate acestea, determinarea efectelor la om va necesita mai multe cercetari. Nu exista dovezi ca aloe vera poate trata psoriazisul in mod specific, desi unele studii sugereaza ca poate ameliora anumite simptome.

Ajuta la vindecarea ranilor

Autorii unei revizii din 2015 au atribuit proprietatile de vindecare ale aloe vera unui compus numit glucomannan, care afecteaza cresterea celulelor pielii si accelereaza vindecarea ranilor. Aceste proprietati pot fi benefice daca o persoana cu psoriazis are placi care se crape sau sangereaza.

Reduce inflamatia

Psoriazisul este o afectiune inflamatorie, iar aloe vera pare sa aiba proprietati antiinflamatorii. Gelul de aloe vera poate teoretic ajuta la reducerea inflamatiei care duce la simptome ale pielii si articulatiilor in psoriazis.

Un studiu din 2008 a descoperit ca gelul de aloe vera a fost mai eficient decat un placebo in tratarea afectiunilor pielii, cum ar fi eritemul indus de lumina ultravioleta.

Cu toate acestea, studiul nu a analizat tratarea psoriazisului. Confirmarea faptului ca proprietatile antiinflamatorii ale aloe vera sunt benefice pentru tratarea psoriazisului necesita mai multe cercetari.

Imbunatateste hidratarea

Gelul de aloe vera poate ajuta la imbunatatirea hidratarii pielii initial, dar efectul poate sa nu dureze daca o persoana il foloseste in mod regulat.

Un studiu din 2014 a descoperit ca gelul de aloe vera a imbunatatit hidratarea pielii dupa o singura aplicare, desi imbunatatirea nu a fost semnificativa statistic in comparatie cu efectul placebo, care a fost apa. In plus, cercetatorii au descoperit ca, dupa mai multe utilizari, gelul a scazut de fapt hidratarea pielii.

Hidratarea pielii poate impiedica sa se crape, astfel incat folosirea de aloe vera din cand in cand poate fi de ajutor.

Cu toate acestea, alte optiuni cum ar fi vaselina simpla, ar putea fi eficiente. ADeterminarea daca aloe vera este un hidratant adecvat pentru persoanele cu psoriazis va necesita mai multe cercetari.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…