Prevenirea este mai buna si mult mai putin costisitoare decat litigiile

0 Shares
0
0
0

Problemele juridice sunt cum ar fi accidentele pe computer – acestea sunt obligate sa se intample, este doar o chestiune de timp. Spre deosebire de accidentele computerului, unele procese pot fi evitate.

Adesea, proprietarii de afaceri se ocupa de problemele juridice numai atunci cand apare o criza. Ei cauta avocatul cel mai putin costisitor sa-si schimbe contractele de leasing, contractele de munca, fara a tine seama de abilitati, competente si experienta.

Sau, mai grav, ei ignora sau rup hartiile in manie. Acesti proprietari de afaceri vor fi surprinsi cand se produce inevitabilul. In timp ce litigiile sau arbitrajul ar putea sa apara in momentul incheierii unor acorduri scrise, veti fi intr-o pozitie mult mai sigura daca ati luat masuri preventive inainte de aparitia litigiului.

Daca raspundeti rapid la corespondenta si la actele juridice, veti fi mai protejat decat daca le ignorati. Consultanta legala competenta este disponibila pentru aspecte precum organizarea corporativa, contractele de leasing, contractele de formulare si alte documente pe care le utilizati in afacerea dvs., parteneriatul si actionarul acordurile, relatiile cu angajatii dvs., denumirile comerciale ale companiei, logo-urile si site-ul web, conformitatea cu reglementarile, gestionarea riscurilor si tehnicile de prevenire a litigiilor.

Este important sa organizati afaceri juridice pentru a va asigura ca raspunderea dvs. personala este limitata in cazul unei reclamatii impotriva afacerii dvs. Asigurati-va ca problemele legale care afecteaza afacerea dvs. sunt in ordine.

Este posibil sa va economisiti o multime de bani si durere in viitor. S-ar putea sa va ganditi chiar la un audit legal sau la o “verificare legala a afacerii”. Sfatul juridic preventiv poate fi costisitor, dar este la fel de important ca si asigurarea de incendiu.

Acocatii  folosesc diferite tehnici pentru a incerca sa solutioneze cazuri in stadii anterioare. Oamenii de afaceri cauta certitudine si limiteaza cheltuielile si expunerea.

Nu este niciodata o idee proasta de a negocia o intelegere cu partea adversa, dar momentul si abordarea vor depinde de caz. Cel mai bine este sa negociati dintr-o pozitie de forta.

Acest lucru poate insemna suspendarea negocierilor pana cand au fost dezvaluite suficiente fapte si documente pentru a va favoriza pozitia. Medierea este o alta tehnica pe care avocatii o folosesc pentru a obtine solutionarea inainte de proces. Medierea implica un mediator neutru, care este de obicei un avocat divort bucuresti experimentat, acceptabil pentru toate partile.

Partile si avocatii se pregatesc pentru a-si explica pozitia mediatorului. La data medierii, dupa o sesiune de deschidere, partile se pensioneaza in camere separate.

Mediatorul va “transfera” intre parti pana la elaborarea unui acord sau a unui impas. Acest proces produce o rata ridicata de decontare chiar si in cazuri foarte complicate.

De ce avocatii subliniaza solutionarea?

Chiar daca aveti un caz etans, avocatul dvs. va recomanda in continuare decontarea. Avocatii evalueaza riscul in fiecare zi. Chiar si cauza cea mai etansa ar putea avea probleme la proces.

Judecatorul poate prefera dovezile partii adversare asupra voastra. Martorul expert al celeilalte parti poate fi mai convingator decat al dvs. Acestea sunt doar doua dintre cele mai multe posibilitati. Un proces este intotdeauna o ultima solutie.

Un alt motiv bun pentru a solutiona este ca, chiar daca ati castigat la proces, cauza nu poate fi depasita deoarece costurile juridice acordate de instanta unei parti care a castigat sunt doar o recuperare partiala a costurilor legale datorate avocatul tau.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…