Recuperarea creantelor – o provocare juridica care necesita consultanta

0 Shares
0
0
0

Creanta sau datoria, cum este denumita in limbajul popular, reprezinta un drept de natura patrimoniala in baza caruia titularul, numit creditor are posibilitatea de a pretinde altei persoane, numita debitor, sa execute (sa dea, sa faca sau sa nu faca) prestatia la care s-a obligat.

Activitatea de recuperare de catre un jurist specializat in recuperarile creantelor se exercita, fie pe cale amiabila, fie prin instanta. Apelarea la un ajutor de specialitate in consultanta recuperari creanta ii va oferi creditorului toate informatiile necesare cu privire la stabilirea etapelor acestei proceduri.

Recuperarea pe cale amiabila

In prima etapa se va incerca recuperarea pe cale amiabila, incercandu-se astfel sa se procedeze la identificarea debitorului si a starii de solvabilitate a acestuia, precum si a bunurilor pe care le detine, la identificarea asociatiilor si administratorilor societatii.

Odata cu identificarea debitorului, i se va comunica acestuia o notificare de plata prin intermediul serviciului de Posta Romana, implicand si confirmare de primire sau prin executorul judecatoresc.

Notificarea constituie o obligatie legala anterior anuntarii in instanta a debitorului. Fiecare notificare va fi trimisa la toate locatiile cunoscute ale debitorului, fiind inclus aici, locul de munca, domiciliul, sediul, sediile secundare de lucru sau orice alte puncte de lucru.

Recuperarea pe cale judecatoreasca

Daca, in urma oricarui demers de rezolvare pe cale amiabila, in termen de 15 zile de la data primirii notificarii, debitorul nu prezinta niciun semn de a raspunde la solicitarile primite si nu intentioneaza sa restituie de buna voie suma pe care o datoreaza se va demara procedura litigioasa de recuperare a creantei datorate, urmate ulterior de executarea silita a acestuia.

Executarea silita presupune urmarirea bunurilor mobile si imobile, dar si blocarea conturilor bancare detinute de debitor pana la concurenta creantei ce urmeaza a fi recuperata.

De-a lungul procesului, juristul specializat in recuperari creante va oferi consultanta si va comunica toate informatiile privitoare la stadiul fiecarui dosar.

Sfaturi Legale – sprijin in recuperarea creantelor

Sfaturi Legale este o echipa de juristi specializata pe nevoile clientilor. Recuperarea creantelor este una din activitatile ce se numara printre serviciile puse la dispozitie.

Ofera servicii profesionale, asigurand o procedura prompts de recuperare a creantei, cu respectarea fiecarui pas impus de legislatia in vigoare.

Activitatea desfasurata are scopul de a determina debitorul sa achite orice creanta restanta, majorarile, dobanzile sau orice alte penalitati aferente. Asigura monitorizare constanta a platilor, respectiv asupra indeplinirii obligatiei pe care o prezinta datornicul.

Anii de experienta si modul profesional prin care trateaza fiecare provocare sunt calitatile ce recomanda aceasta echipa. In acest fel a reusit sa realizeze niste rezultate pe masura, creand un portofoliu vast de clienti, la care s-a avut in vedere o adaptare permanenta.

Colaborarea cu o firma de specialitate in recuperari creante, cum este Sfaturi Legale, garanteaza posibilitatea de intregire a patrimoniului.

Indiferent de natura creantei, care ar putea consta in facturi neincasate, contracte neonorate, imprumuturi nerestituite sau orice alte drepturi neincasate, cazul va fi preluat cu succes si va primi toata consultanta de care este nevoie.

Important este ca pe langa informatiile prezentate si toate documentele detinute de creditor cu privire la aceasta chestiune sa fie transmise la specialist.

0 Shares
You May Also Like