Reguli de stil – cum sa porti o rochie eleganta?

0 Shares
0
0
0

Orice femeie vizeaza sa fie atractia evenimentelor la care participa. Nu doar cu ocazii deosebite, ci si zi de zi insa este de dorit a iesi in evidenta prin ceva aparte, prin tinute care sa evidentieze trasaturile frumoase ale corpului. In mod sigur, o solutie general valabila se refera la rochii, iar cele realizate intr-un stil elegant sunt preferatele femeilor.

Indiferent de momentul din zi sau din noapte in care rochia este purtata, aceasta trebuie sa se plieze pe anumite reguli. Este valabil incepand de la rochiile de gala, pentru petreceri diverse si pana la cele de la birou, purtate la o plimbare, o sesiune de cumparaturi etc.

Desigur, poate ca in restul cazurilor realizarea unei alegeri nu reprezinta o problema. Cand vine insa vorba despre un eveniment formal, o ocazie care impune un anumit dresscode, deja trebuie sa depui un efort mai mare atunci cand alegi tinuta.

Rochia eleganta si definitia ei vizavi de codul vestimentar

Cand auzi vorbindu-se despre o rochie eleganta, te poti gandi la ceva simplu, insa deosebit prin culoare, dar si la ceva sofisticat, cu un croi aparte. Fiecare percepe diferit conceptul de eleganta, mai ales la capitolul rochii.

Atunci cand urmeaza sa participi la un eveniment de proportii sau, din contra, la o petrecere restransa, trebuie sa stii sa alegi intelept rochia. De alegerea ta depinde confortul de care vei avea parte si cat te vei plia pe stilul petrecerii in cauza.

Intotdeauna e de preferat sa te raportezi la anumite tipare, in functie de tipul evenimentului la care urmeaza sa participi. Nu poti spune ca o rochie cocktail este o alegere inspirata in cadrul unui eveniment de gala sau la birou. Conteaza nu doar stilul si tiparul, ci si lungimea, culoarea de asemenea.

Neaparat trebuie sa ai in vedere si perioada zilei in care se va desfasura evenimentul. Trebuie sa te axezi pe rochii de zi elegante atunci cand petrecerea va fi pe timp de zi si pe rochii special concepute pentru seara cand este vorba despre un eveniment nocturn. E foarte important sa nu faci confuzii vizavi de asta.

De altfel, nu sunt la fel nici culorile care se potrivesc ziua cu cele care sunt mai potrivite pentru seara. Ai in vedere ca noaptea accesorizarea o faci diferit, deci si ca rochia trebuie sa fie in ton cu bijuteriile. In principal seara e de preferat a miza pe bijuterii fine, chiar cu pietre.

Nu in ultimul rand, este bine sa te raportezi si la categoria celor ce vor lua parte la evenimentul in cauza. Nu vrei sa te simti nici stanjenita, dar nici prea impodobita fata de celelalte participante. Desigur, va trebui sa iesi in evidenta, insa rochia potrivita va face diferenta in acest sens. Intotdeauna trebuie sa mizezi pe ceva care stii ca te avantajeaza, ca nu risti sa te simti inconfortabil.

Atunci cand esti in lipsa de idei, solutia salvatoare o poate reprezenta rochia neagra, de o lungime potrivita si un material placut estetic. Daca doresti sa te asiguri ca vei fi atractia evenimentului pe care urmeaza sa il onorezi, te invit sa accesezi site-ul www.dyfashion.ro, un magazin online specializat in articole feminine deosebite, la costuri pliate pe bugetul tau.

0 Shares
You May Also Like