Restrictionarea accesului la fotografii in iOS 14

Restrictionarea accesului la fotografii in iOS 14

0 Shares
0
0
0

Pentru un numar foarte mare de persoane care se afla in cautarea unui nou smartphone, cu siguranta un telefon iPhone reprezinta prima optiune. Este cat se poate de firesc ca persoanele pasionate de smartphone-uri de ultima generatie sa isi indrepte atentia spre un telefon iPhone de la Apple, in conditiile in care producatorul american este in top 3 producatori de smartphone-uri, inca de la aparitia primului model de smartphone.

In plus, telefoanele iPhone ruleaza cu sistemul de operare iOS instalat, care este total diferit de Android (aproape toti ceilalti producatori de pe piata folosesc Android-ul). In prezent utilizatorii folosesc versiunea iOS 14, care are o multime de lucruri interesante de oferit,iar utilizatorii pot restrictiona accesul la aplicatia Fotografii.

Pana in prezent, existau doar doua optiuni pentru aplicatii care necesitau acces la biblioteca foto de pe Apple iPhone: fie indeplinirea completa a acestei cereri, fie respingerea ei stricta. Cu iOS 14, puteti personaliza acum aceasta versiune a aplicatiei pentru fotografii – va explicam cum functioneaza.

Protectia datelor este importanta

Cu Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR), care a intrat in vigoare din mai 2018, problema protectiei datelor in companii, dar si in randul persoanelor private, a fost din nou ascutita. Apple ia in considerare aceasta dezvoltare si, cu iOS 14, ofera functii importante suplimentare pentru optimizarea protectiei datelor atunci cand utilizati un iPhone. Aceasta include si optiunea de partajare extinsa pentru fotografiile dvs.

Noul dialog de confidentialitate poate face acest lucru

Cand porniti o aplicatie nou incarcata pe iPhone pentru prima data, aceasta solicita de obicei permisiunea pentru a accesa biblioteca foto. In iOS 14, apare un nou dialog „Confidentialitate pentru fotografiile dvs.”, care ofera o a treia optiune in plus fata de optiunile familiare „Permiteti accesul la toate fotografiile” si „Nu permiteti”: „Selectati fotografiile …”.

Configurati accesul la anumite fotografii

Daca faceti click pe „Alegeti fotografii …”, puteti selecta toate fotografiile din biblioteca dvs. pe care doriti sa le partajati cu aplicatia. De exemplu, daca doriti sa selectati doar cateva fotografii cu dvs. pentru a crea un profil, este practic si mai sigur sa partajati numai aceste fotografii.

Puteti face acest lucru prin simpla atingere a acestora si o bifa apare pe imaginile corespunzatoare ca si confirmare. Nu va faceti griji: puteti regla ulterior aceasta selectie in setari in orice moment si pentru fiecare aplicatie.

Schimbati permisiunea fotografiei dupa aceea

Daca doriti sa retrageti ulterior permisiunea de acces la biblioteca foto a iPhone-ului dvs. dintr-o aplicatie, sa o acordati sau sa o ajustati individual, puteti face acest lucru prin „Setari”. Si asa functioneaza:

  • Deschideti „Setari” pe iPhone.
  • Selectati „Confidentialitate | Fotografii “.
  • Atingeti aplicatia a carei permisiuni de fotografie doriti sa o modificati.
  • Alegeti daca doriti sa modificati o selectie facuta anterior anterior, sa aprobati complet accesul sau sa il respingeti.

In lista de aplicatii disponibile pentru aceasta setare, puteti vedea in avans ce tip de autorizatie de acces ati selectat initial. Acest lucru va ajuta sa va urmariti actiunile.

Iata asadar una dintre cele mai interesante noutati pe care iOS 14 le-a adus pentru persoanele care folosesc un telefon iPhone care ruleaza cu aceasta versiune iOS. Cu siguranta insa, exista o multime de alte functii super cool si o multime de alte caracteristici pe care aceasta versiune iOS le-a adus pentru utilizatorii sai.

Toate aceste lucruri pentru a le oferi utilizatorilor o experienta mai placuta si o mai simpla utilizare a telefonului (oricum, si inainte de aceasta versiune iOS, majoritatea celor care au trecut de la Android la iOS erau de parere ca sistemul de operare iOS este mai usor de utilizat decat Androidul).

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…