Sapte lucruri pe care nu le stiai despre tavanele extensibile

Sapte lucruri pe care nu le stiai despre tavanele extensibile

0 Shares
0
0
0

In domeniul constructiilor sau al decoratiunilor interioare este foarte usor sa mergi pe deciziile altora. Adica, daca familia apropiata sau prietenii ne recomanda o anumita solutie sau o anumita abordare, tindem sa ne limitam optiunile si sa alegem tot acea varianta. Daca lucram cu o firma de constructii sau decoratiuni, prin prisma recomandarilor acestora, putem sa cadem deseori in aceeasi capcana.

Cum ar fi insa sa studiem suficient un anume domeniu incat sa putem lua deciziile singuri? Cum ar fi sa comparam, sa analizam si sa fim apoi noi insine deschizatori de drumuri in ce priveste un anumit segment al decoratiunilor? Lucrul acesta vom incerca sa il facem noi astazi, prezentand intr-un mod simplu si clar cateva dintre lucrurile pe care lumea nu le cunoaste despre tavanele extensibile.

Ce sunt insa aceste tavane extensibile false? O tehnologie relativ cerenta a permis crearea si utilizarea unei membrane fine, elastice (extensibila, dupa cum ii spune si denumirea), din PVC, ce se intinde pana la marginea peretilor sau a tavanului, cu un sistem de ancorare special.

Astazi, aceste tavane false sunt folosite cu succes in numeroase incaperi si cladiri – de la hotelui, cluburi, restaurante, cazino-uri pana la locuinte, laboratoare si clinici.

Poate ca nu stiai, insa:

● Tavanele extensibile clasice impiedica aparitia ecoului. Daca doriti o izolare completa a sunetului, acest lucru poate sa fie obtinut daca in prealabil se monteaza o baza de polistiren (ori vreun alt material ce are proprietati dedicate de antifonare) iar apoi, peste el, se aplica tavanul extensibil.

● Spalarea si intretinerea lor este extrem de usoara – ai nevoie doar de o solutie pentru spalarea geamurilor (fara alcool insa).

● Tavanele extensibile sunt folosite si in camerele copiilor – gratie proprietatilor lor igienice, non toxice (fara codmium), cu o greutate redusa, 100% personalizabile, sunt alese de parinti din intreaga lume.

● Comparativ cu alte tipuri de plafon, tavanul extensibil nu ia din inaltimea camerei – cel mai adesea, daca tavanul initial este drept, inaltimea incaperii va scadea cu doar 2 centimetri. Altfel, va fi vorba de 3 centimetri sau putin peste.

● Tavanele false extensibile pot sa fie montate in aproape orice etapa a renovarii (a constructiei) locuintei sau imobilului. Specialistii sugereaza instalarea acestora inaintea aplicarii ultimului strat de vopsea pe pereti.

● Acestea au o durata de viata de peste 50 de ani!

● Tavanele false pot sa fie montate in doar cateva ore, gratie sistemului de prindere, intr-un mod extrem de curat.

Daca te-am facut curios, merita sa iti aloci inca cateva minute pentru a descoperi toate atuurile acestor solutii moderne de decorare a spatiului interior si de ce nu, sa iti alegi o culoare, un design sau o textura preferata!

0 Shares
You May Also Like