Seful - democrat sau autoritar - ambalajul nu conteaza!

Seful – democrat sau autoritar – ambalajul nu conteaza!

0 Shares
0
0
0

Indiferent in ce domeniu de munca activam se pare ca toti avem un sef.

Cu exceptia cazului in care noi conducem o afacere si atunci sefii suntem noi.

Relatiile sef-angajati ar trebui asa cum este de dorit sa fie, de tipul celor democratice, insa cum bine stim marea majoritate a sefilor sunt niste tipi autoritari care fac urat daca ai gresit o cifra sau un cuvant, dar care la petrecerile organizate de firma sau cei mai draguti si mai amuzanti oameni din lume.

Pana la urma cand muncim trebuie sa mncim iar cand e de distractie sa fie distractie.

Momentul cand simti ca trebuie sa te pui putin mai bine cu seful l-a trait probabil fiecare si este uneori dificil sa mentii o relatie pe linia de plutire, datorita fluctuatiilor si situatiilor de stres a zilelor in care traim.

Exista si situatii cand munca la birou este o joaca si o placere, cand totul se intampla firesc si toata lumea este bine incadrata in program, rezultatele pe masura si dupa scurgerea orelor de munca nici nu ai vrea sa pleci acasa. Putine cazuri probabil.

Seful tau este persoana care indiferent ce relatie ai mentine cu el impune o oarecare distanta si chiar frica de situatii. Ca sa nu mai spunem despre momentele in care suntem urecheati pentru vreo greseala.

Cazurile fericite de munca la birou sunt acelea cand fiecare isi face treaba in liniste si relatiile dintre colegi si sef sunt pe linia de plutire adica bune.

Toate bune pana aici, sau nu, dar exista un moment cand vrei nu vrei trebuie sa faci un cadou sefului si esti in imposibilitatea de a alege ceva.

Eticheta spune ca ca nu este necesar sa cumparam cadouri sefilor , dar eticheta nu cunoaste situatiile personale si relatiile de la birou.

Poate seful meu este unul tare cumsecade si am o datorie nescrisa si nespusa sa ma revansez in vreun fel. Si daca munca o fac cu brio si e multumit, nu ma pot revansa decat cu foarte putine ocazii.

Pot sa trimit de sarbatori familiei un cadou care sa fie folosit de toata familia si deci dragut si util, sau pot sa-i cumpar ceva sefului de care sa se foloseasca la birou.

Cadourile sunt daruite in semn de onorare a unei relatii nu creare de una sau fortarea mainii cuiva pentru ceva.

Este destul de dificil sa alegi un cadou pentru seful tau pentru ca este clar ca nu poate sa fie unul banal dar nici extrem de scump. Si sa fim seriosi, a trecut vremea lui nea’Marin cand duceam de acasa de la tara niste oua, o tuica si o bucata de branza de casa.

Este destul de greu de stabilit limita de unde si pana unde cautam un cadou pentru sef, ce sa fie acesta si ce ar putea reprezenta pentru el.

Idei de cadouri pentru sef putem gasi cu o cautare pe internet foarte simplu. Ramane insa sa stabilim cum putem alege cadoul astfel incat sa fie aproape personalizat.

Oricat de bine ne-am cunoaste seful cand vine vorba de achizitionarea unui cadou pentru el parca nu-l cunoastem deloc.

Ce trebuie luat in considerare este faptul ca acel cadou va trebui sa fie unul simbolic dar nu de duzina, nu unul foarte scump si extravagant pentru ca s-ar intelege altceva si bineinteles nu ceva foarte personal pentru ca vorbim de un sef casatorit.

Oricare ar fi relatia cu seful trebuie sa cunaostem macar cateva din pasiunile lui si astfel lista pentru posibilele cadouri incepe sa prinda contur.

Un set cu tabachera si bricheta in cazul in care este fumator este la fel de binevenit si in regula.

O agenda de birou sau un set de scris este potrivit functiei si se va bucura de o amintire eleganta.

La fel un ceas de perete pentru birou poate fi o alegere buna si simpla.

Exista situatii cand relatia sefului cu angajatii este una de tip marea familie si atunci putem alege caduri haioase care nu sut percepute gresit de nimeni si sunt chiar amuzante pentru un sef democrat care are simtul umorului dar care nu intrec anumite limite.

Niciodata nu vom privi o nemultumire pe chipul sefului indiferent ce cadou va primi, insa daca va fi unul de care se va bucura cu siguranta ii vom putea citi pe chip.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…