Semne-ale-problemelor-cu-tiroida-si-modul-optim-de-a-le-trata

Semne ale problemelor cu tiroida si modul optim de a le trata

0 Shares
0
0
0

Dereglarile endocrine sunt diverse si sunt cuprinse in foarte multe volume de medicina. Iti vom prezenta cateva semne frecvente care sa iti puna semnde de intrebare. In cazul in care ai mai multe simptome cumulate sau izolate, ar trebui sa apelezi la medicul endocrinolog pentru un consult. De asemenea, in momentul in care detectezi aceste simptome poti lua tratamentul de mai jos.

Tiroidin este un supliment alimentar special conceput pentru persoanele care sufera de hipotiroidism si care acuza o functionare lenta a glandei tiroide. Hormonii tiroidieni sunt cei care coordoneaza sistemul hormonal din tot organismul. In plus secretia deficitata se poate manifesta sub forma de oboseala, depresie, letarige si tulburari de memorie sau alte simptome pe care le vom expune pe larg mai jos.

Tiroidin contine spirulina, microelemente si acizi grasi esentiali alaturi de proteine, toate avand rolul de a stimula buna functionare a glandei tiroide. Vitamina E si seleniul sunt doi antioxidanti care au rolul de a proteja tiroida de efectele nocive ale radicalilor liberi. Suplimentand alimentatia zilnica cu acest produs, organismul va avea tot necesarul de nutrienti pentru o buna functionare a acestei glande.

Cele mai importante componente ale acestui tratament sunt:

  • Spirulina;
  • L-tirozina;
  • Vitamina E;
  • Seleniu;
  • Iod.

Undele dintre cele mai comune simptome ale problemelor cu tiroida sunt:

Cresterea in greutate

Daca nu ti-ai schimbat alimentatia in mod radical in ultima vreme si nu faci mai putina miscare decat in mod normal dar ai inceput sa te ingrasi foarte tare si uneori ai si tensiunea mare, este necesar sa mergi la endocrinolog. Recomandarea aceasta este valabila atat pentru copii cat si pentru adulti.

Menstruatia neregulata

In momentul in care nu ai menstruatie la timp, poti merge la ginecolog pentru a determina care sunt cauzele posibile. De foarte multe ori insa cauzele sunt de natura endocrinologica si de aceea va trebui sa mergi la un specialist in endocrinologie.

Secretii la nivelul sanilor

La un an dupa ce a incetat lactatia pentru bebelus pot sa apara inca mici secretii care sunt considerate normale. Daca aceste secretii apar in afara unei sarcinii sau a perioadei de alaptare atunci este necesara o vizita urgenta la medic pentru a determina ce se intampla. Poate fi vorba despre glandele mamare, dar si despre tiroida sau hipofiza.

Scaderea brusca in greutate

Nu ar trebui sa te bucuri daca slabesti brusc fara regim. In momentul in care incepi sa intrii in hainele din  liceu este cazul sa te gandesti sa isi faci o programare la endocrinolog. Situatia aceasta presupune investigarea hormonilor tiroidei in principal, dar si a hormonilor produsi de glandele suprarenale sau de cortizol. Este necesar sa fie investigata tiroida atunci cand apar si simptome psihice. Ele apar de obicei in momentul in care problema cu tiroida este in stadiu avansat.

In momentul in care ai unul dintre aceste simptome sau oricare altele care ar putea trage un semnal de alarma este cu siguranta momentul sa mergi la medic pentru a rezolva problema.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…