Sfaturi de la specialisti pentru a conserva durata de viata a bateriie pe orice telefon

Sfaturi de la specialisti pentru a conserva durata de viata a bateriie pe orice telefon

0 Shares
0
0
0
Sfaturi de la specialisti pentru a conserva durata de viata a bateriie pe orice telefon

Daca ai ajuns in acest articol fie vrei sa protejezi durata de viata a bateriei, fie ai nevoie de o baterie noua pentru telefonul tau. Indiferent care ar fi motivul, acum ai ocazia de a afla mai multe despre bateriile de la telefoane si modul lor de functionare. Daca ai nevoie de o baterie Huawei recomandarea este sa cumperi una originala. Aceasta regula se aplica tuturor bateriilor indiferent de brand.

Daca vrei sa iti conservi bateria iti recomandam sa fii atenti la conexiunile la internet. Daca petreci mult timp intr-o locatie cu receptie slaba a semnalului ar trebui sa comuti pe modul avion. Toate cautarile pe care telefonul le face pentru reteaua de internet si cea de date sunt mari consumatoare pentru baterie si te vei trezi ca bateria s-a golit in mod miraculos in cateva zeci de minute. WLAN si Bluetooth pot fi pornite din nou imediat daca este necesar, fara ca conexiunea mobila sa se porneasca simultan.

Internetul consuma energie electrica. Daca esti online prin WLAN, poti opri conexiunea mobila la Internet din la „Setari> Retea mobila> Date mobile”. SMS-urile si apelurile vor functiona in continuare fara niciun fel de problema.

Internetul rapid consuma mai multa baterie decat cel lent. In setari, poti dezactiva receptia 3G sau 4G din optiunile pentru reteaua mobila. Apoi, telefonul va sta pe conexiune EDGE sau GPRS mult mai lenta. O astfel de conexiune este suficienta pentru verificarea mailurilor. E-mailurile cu fisiere atasate si pagini web, insa, se incarca dureros  de incet, iar cei mai multi utilizatori nu mai au rabdarea necesara pentru a astepta ca paginile sa se incarce deci trec din nou pe internet rapid.

Multi oameni se intreaba de ce bateria smartphone-ului lor nu tine la fel de mult ca cea de pe vechiul telefon mobil, care putea sta neincarcat pana la 3 zile, uneori chiar 4. Ei bine, asta se intampla pentru ca acum poti face mult mai multe cu un smartphone. Smartphone-ul tau este un computer mic – iar computerele au nevoie de putin mai multa energie.

Sunt multi utilizatori care spun: „Trebuia sa-mi reincarc vechiul telefon o data sau de doua ori pe saptamana! Noul smartphone trebuie sa fie incarcat in fiecare zi! ” Auzim asta des si este intr-adevar adevarat. Smartphone-urile de astazi au o durata de viata mai scurta a bateriei decat telefoanele celulare de altadata. Cu toate acestea, pe vechile telefoane puteai doar sa suni si sa dai mesaje pe cand acum lucrurile s-au schimbat foarte mult. Exista multe caracteristici suplimentare pe telefonul modern care insa mananca foarte multa baterie.

In mod paradoxal bateriile de acum sunt mult mai bune decat cele din trecut de pe vechile celulare si au o capacitate mai mare. Cu toate acestea, ele tin mult mai putin iar singura explicatie este multitudinea de aplicatii de pe telefoanele moderne si modul in care le utilizam in prezent. Acum facem totul pe telefon si sunt multe persoane care au renuntat complet la laptop.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…