Situatii in care este util oxigenul hiperbaric

0 Shares
0
0
0

Oxigenul hiperbaric poate sa fie extrem de util in mai multe situatii, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre acest aspect.

Ei bine, un apparat oxigen hyperbaric, in conditiile in care este utilizat de catre un medic specialist, poate sa trateze cu succes fel si fel de afectiuni.

De exemplu, arsurile termice pot sa fie tratate si vindecate cu oxigenul hiperbaric, insa pentru ca tratamentul sa aiba efect, este foarte important ca acesta sa fie efectuat la foarte scurt timp dupa ce s-a produs arsura.

In aceste conditii, in primele 24 de ore vor fi necesare 3 sedinte, dupa care se vor efectua cate 2 sedinte pe zi. Referitor la durata tratamentului, trebuie precizat ca aceasta poate fi mai mica sau mai mare, in functie de cat de grava este arsura.

Deasemenea, o alta situatie in care oxigenul hiperbaric este extrem de util, este aceea in care trebuiesc tratate anemiile grave. Exista persoane care sufera de anemii severe si care se confrunta cu scaderea capacitatii sangelui de a transporta oxigenul.

Referitor la acesti pacienti, ei cu siguranta vor deveni candidatii perfecti ai terapiei cu oxigen hiperbaric, atunci cand din diferite motive nu pot sa faca transfuzii sanguine.

Ei bine, in astfel de situatii se va administra oxigen hiperbaric la 2-3 ATA, in sedinte de tratament care pot sa dureze chiar si 4 ore. Se poate intampla ca in astfel de situatii sa fie necesare cate 3-4 sedinte pe zi, in functie de starea de sanatate a pacientului.

Abcesele intracraniene pot sa fie si ele tratate cu oxigen hiperbaric, care va reduce cresterea presiunii craniene si care va contribui totodata la reducerea edemului cerebral perifocal. Tot oxigenul hiperbaric va stimula in acest caz si sistemul imunitar.

Ei bine, in ceea ce priveste candidatii pentru terapia cu oxigen hiperbaric si care au abces intracranian multiplu, trebuie precizat faptul ca nu prea au voie sa fie supusi unei interventii chirurgicale.

Leziunile, grefele si chiar si anumite rani aparute la nivelul pielii pot sa fie deasemenea tratate cu oxigen hiperbaric. Se stie despre rani, ca in cazul in care acestea nu sunt provocate de anumite boli, se vindeca foarte bine, asa ca oxigenul hiperbaric poate grabi aceste vindecari.

Ei bine, persoanele care isi doresc sa fie vindecate printr-o astfel de metoda, trebuie sa stie ca vor fi nevoite sa participe la aproximativ 20, poate chiar si la mai multe sedinte. In cazul in care rezultatele intarzie sa apara, cu siguranta tratamentul trebuie continuat.

Asadar, acestea sunt doar cateva exemple de afectiuni care pot sa fie tratate de catre oxigenul hiperbaric, insa cu siguranta acesta poate sa trateze si diferite alte afectiuni.

Tot referitor la oxigenul hiperbaric, trebuie mentionat faptul ca acesta poate sa fie folosit chiar si in cosmetica. De foarte multe ori femeile care nu sunt tocmai multumite de tenul lor, aleg sa mearga cat mai rapid la un salon de infrumusetare, acolo unde vor fi supuse unui tratament cu oxigen hiperbaric, pentru ca apoi sa se simta mai frumoase si mai bine in pielea lor.

0 Shares
You May Also Like