Ti s-a stricat hidroforul? Cum alegi unul nou

0 Shares
0
0
0

Daca vechiul hidrofor din dotare a abandonat lupta dupa ani buni, atunci ar trebui sa te organizezi corespunzatori pentru a alege unul nou. Si cum poti face asta?

Vorbim despre o investitie destul de insemnata, ceea ce inseamna ca nu iti doresti sa arunci cu banii pe fereastra. Asadar, e necesar sa te pregatesti cum se cuvine pentru sesiunea de cumparaturi ce urmeaza. Pentru asta, este esential sa stabilesti o lista cu criteriile pe care le vei urma mai departe.

De obicei atunci cand faci o astfel de achizitie trebuie sa te pui in tema legat de cateva detalii foarte importante. Te intereseaza pentru inceput debitul necesar, dar si sa stii un consum de apa aproximativ.

In general poti face o estimare a debitului pentru consumul casnic prin raportare la cat consuma cele din dotare, care folosesc apa: toaleta, dusul, robinetul de apa, masina de spalat rufe si cea de vase, precum si furtunul de gradina, eventual aspersorul.

Cum realizezi alegerea hidroforului potrivit?

In identificarea acestuia, ai nevoie sa stii care este consumul, deci te vei raporta la numarul de locuitori. Intr-o casa in care exista 2 persoane, dar 3 bai, vorbim desigur despre un debit redus. Intr-o casa de 4 persoane in schimb, consumul de apa va fi unul mai mare.

O intrebare pe care trebuie sa ti-o adresezi se refera la presiunea hidroforului. O valoare normala de care ar trebui sa ai nevoie este cea cuprinsa intr 2,5 si 5 bar. Iata la ce intrebari trebuie sa gasesti raspuns pentru a afla de ce presiune ai nevoie.

  • Ce distanta exista intre pompa si punctul de consum cel mai inalt?
  • Care este adancimea dintre pompa si luciul apei?
  • Care este distanta de la care trebuie sa impinga pompa lichidul?
  • Ce teava are in dotare, care este materialul din care este confectionata si care este lungimea ei?
  • Car este presiunea necesara la robinet?
  • Ce sursa de apa exista?
  • Ce tip de alimentare electrica este disponibila si ce putere prezinta aceasta?

Atunci cand este vorba despre nevoia de a achizitiona un hidrofor de adancime, expertii recomanda un model echipat complet, mai ales acolo unde apa este extrasa dintr-un rezervor, din fantana sau din diverse surse ce presupun aspiratia lichidului. Exista multe modele autoamorsante.

Un lucru pe care trebuie sa il cunosti este ca debitul va scadea acolo unde adancimea de la care pompa trage este una mare. Chiar daca un hidrofor este mai zgomotos decat pompa, aceasta este cu siguranta si eficient pe masura. Informeaza-te inainte de a alege un model, asigura-te ca stii de la ce adancime ai nevoie sa extraga apa acesta.

Alte aspecte la care trebuie sa te mai raportezi atunci cand pornesti in cautarea unui hidrofor sunt producatorul si costurile pe care le implica.

Te intereseaza sa nu fie un model no name pentru ca astfel nu ai siguranta ca ai realizat o investitie merituoasa. De altfel, pretul iti va spune daca achizitia pe care o realizezi este una definita de calitate sau acest aspect va fi sub semnul intrebarii.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…