Tipuri de pizza

Tipuri de pizza

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vrei o pizza te-ai invatat deja si doar cauti pe internet livrare pizza sector urmat de sectorul in care te aflii si dai comanda. Daca tot esti pasionat de acest produs alimentar si iti place atat de tare iti recomandam sa aflii mai multe despre el.

Consumatorii frecventi de pizza in Italia au fost inclusi mai rar in rapoarte ale bolilor cardiovasculare  si ale cancerelor de tract digestiv  comparativ cu cei care consuma pizza rar, desi natura corelatiei dintre pizza si beneficiile percepute este neclara. Consumul de pizza in Italia ar putea indica doar aderarea la modelele traditionale mediteraneene, care s-au dovedit a avea beneficii variate pentru sanatate.

Unii atribuie beneficiile aparente de sanatate ale pizzei la continutul de licopen din sosul de pizza, ceea ce cercetarile arata ca joaca probabil un rol in protejarea impotriva bolilor cardiovasculare si a diferitelor tipuri de cancer.

Pizza este preparata felii sau blaturi proaspete, congelate si pe loc. Au fost dezvoltate metode pentru a depasi provocarile cum ar fi prevenirea combinarii sosului cu aluatul si producerea unui blat care poate fi inghetata si reincalzita fara a deveni rigida. Exista pizza inghetata cu ingrediente crude si blaturi cu auto-crestere.

O alta forma de pizza nepregatita este disponibila la prepararea pizzeriilor. Aceasta pizza este asamblata in magazin, apoi vanduta clientilor si se coace in cuptoarele proprii. Unele magazine de produse alimentare vand aluat proaspat impreuna cu sos si ingrediente de baza, pentru a fi completate acasa inainte de a coace intr-un cuptor.

In restaurante, pizza se poate coace intr-un cuptor cu caramizi de piatra deasupra sursei de caldura, un cuptor electric, un cuptor cu banda transportoare sau, in cazul unor restaurante mai scumpe, un cuptor cu caramida din lemn sau carbune.

La cuptoare, pizza poate fi introdusa in cuptor pe o paleta lunga, numita simplu paleta si coapta direct pe caramizi fierbinti sau coapta pe un ecran (un gratar rotund de metal, de obicei aluminiu). Inainte de utilizare, un blat poate fi presarat cu faina de porumb pentru a lasa pizza sa alunece cu usurinta in cuptor.

Cand este facuta acasa, poate fi coapta pe o piatra de pizza intr-un cuptor obisnuit pentru a reproduce efectul unui cuptor de caramida. Gatitul direct intr-un cuptor metalic duce la transferul prea rapid al caldurii catre crusta, arzand-o.

Bucatari amatori folosesc uneori un cuptor de pizza specializat pe lemn, de obicei instalat in aer liber. Cuptoarele de pizza  au fost folosite de secole, ceea ce reprezinta o modalitate de a realiza o distributie reala a caldurii intr-un cuptor cu pizza pe foc de lemn. O alta optiune este pizza la gratar, in care blatul este copt direct pe un gratar. Pizza greceasca, cum ar fi pizza in stil Chicago, este coapta intr-o tigaie, mai degraba decat direct pe caramizile cuptorului de pizza.

Cand vine vorba de pregatire, aluatul si ingredientele pot fi combinate pe orice tip de masa. Cu productia de pizza in masa, procesul poate fi complet automatizat. Cele mai multe restaurante folosesc inca mese de pregatire a pizza standard si special amenajate. Pizzeriile din zilele noastre pot opta chiar pentru mese de pregatire de pizza de inalta tehnologie, care combina elementele de productie de masa cu tehnicile traditionale.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…