duminică, martie 26, 2023
  • Login
AfacereaZilei
  • Afaceri
  • Propuneri de afaceri
  • Povesti de succes
  • Economie
  • Companii
  • Auto
  • Turism
  • Gdpr
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Stergerea datelor cu caracter personal
    • Disclaimer
  • Contact
No Result
View All Result
AfacereaZilei
No Result
View All Result
Home Blog

Tipuri de pizza

byEmanoil Farcasiu
28 septembrie 2018
inBlog
Reading Time: 2min read
0
Tipuri de pizza
0
SHARES
72
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

In momentul in care vrei o pizza te-ai invatat deja si doar cauti pe internet livrare pizza sector urmat de sectorul in care te aflii si dai comanda. Daca tot esti pasionat de acest produs alimentar si iti place atat de tare iti recomandam sa aflii mai multe despre el.

Consumatorii frecventi de pizza in Italia au fost inclusi mai rar in rapoarte ale bolilor cardiovasculare  si ale cancerelor de tract digestiv  comparativ cu cei care consuma pizza rar, desi natura corelatiei dintre pizza si beneficiile percepute este neclara. Consumul de pizza in Italia ar putea indica doar aderarea la modelele traditionale mediteraneene, care s-au dovedit a avea beneficii variate pentru sanatate.

Unii atribuie beneficiile aparente de sanatate ale pizzei la continutul de licopen din sosul de pizza, ceea ce cercetarile arata ca joaca probabil un rol in protejarea impotriva bolilor cardiovasculare si a diferitelor tipuri de cancer.

Pizza este preparata felii sau blaturi proaspete, congelate si pe loc. Au fost dezvoltate metode pentru a depasi provocarile cum ar fi prevenirea combinarii sosului cu aluatul si producerea unui blat care poate fi inghetata si reincalzita fara a deveni rigida. Exista pizza inghetata cu ingrediente crude si blaturi cu auto-crestere.

O alta forma de pizza nepregatita este disponibila la prepararea pizzeriilor. Aceasta pizza este asamblata in magazin, apoi vanduta clientilor si se coace in cuptoarele proprii. Unele magazine de produse alimentare vand aluat proaspat impreuna cu sos si ingrediente de baza, pentru a fi completate acasa inainte de a coace intr-un cuptor.

In restaurante, pizza se poate coace intr-un cuptor cu caramizi de piatra deasupra sursei de caldura, un cuptor electric, un cuptor cu banda transportoare sau, in cazul unor restaurante mai scumpe, un cuptor cu caramida din lemn sau carbune.

La cuptoare, pizza poate fi introdusa in cuptor pe o paleta lunga, numita simplu paleta si coapta direct pe caramizi fierbinti sau coapta pe un ecran (un gratar rotund de metal, de obicei aluminiu). Inainte de utilizare, un blat poate fi presarat cu faina de porumb pentru a lasa pizza sa alunece cu usurinta in cuptor.

Cand este facuta acasa, poate fi coapta pe o piatra de pizza intr-un cuptor obisnuit pentru a reproduce efectul unui cuptor de caramida. Gatitul direct intr-un cuptor metalic duce la transferul prea rapid al caldurii catre crusta, arzand-o.

Bucatari amatori folosesc uneori un cuptor de pizza specializat pe lemn, de obicei instalat in aer liber. Cuptoarele de pizza  au fost folosite de secole, ceea ce reprezinta o modalitate de a realiza o distributie reala a caldurii intr-un cuptor cu pizza pe foc de lemn. O alta optiune este pizza la gratar, in care blatul este copt direct pe un gratar. Pizza greceasca, cum ar fi pizza in stil Chicago, este coapta intr-o tigaie, mai degraba decat direct pe caramizile cuptorului de pizza.

Cand vine vorba de pregatire, aluatul si ingredientele pot fi combinate pe orice tip de masa. Cu productia de pizza in masa, procesul poate fi complet automatizat. Cele mai multe restaurante folosesc inca mese de pregatire a pizza standard si special amenajate. Pizzeriile din zilele noastre pot opta chiar pentru mese de pregatire de pizza de inalta tehnologie, care combina elementele de productie de masa cu tehnicile traditionale.

Tags: cuptorcuptor electriclivrare pizzamodelele traditionale mediteraneenepizza de inalta tehnologiepizza specializat pe lemnprodus alimentarsosul de pizza

Postari Interesante

Buying a studio apartment - an important decision in life
Blog

Cumpararea unei garsoniere – o decizie importanta in viata

17 martie 2023
Factori care influenţează preţurile serviciilor de traducere
Blog

Factori care influenţează preţurile serviciilor de traducere

19 februarie 2023
Eunucii si transsexualii si puterea lor politica
Blog

Eunucii si transsexualii si puterea lor politica

17 februarie 2023
De ce sa te muti in Bucuresti?
Blog

De ce sa te muti in Bucuresti?

16 februarie 2023
How to take care of hydrangeas?
Blog

Cum sa ai grija de hortensii?

15 februarie 2023
O scurta poveste despre istoria ciorbei
Blog

O scurta poveste despre istoria ciorbei

13 februarie 2023

Copyright © 2017 AfacereaZilei.ro.

No Result
View All Result
  • Afaceri
  • Propuneri de afaceri
  • Povesti de succes
  • Economie
  • Companii
  • Auto
  • Turism
  • Gdpr
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Stergerea datelor cu caracter personal
    • Disclaimer
  • Contact

Copyright © 2017 AfacereaZilei.ro.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In