Top 4 intrebari pentru ortodont despre aparatul dentar metalic fix

0 Shares
0
0
0

Drumul spre un zâmbet strălucitor este unul anevoios. Un proces îndelungat de tratament este, de foarte multe ori, însoțit de un aparat dentar pentru îndreptarea maxilarului. Indiferent de complexitatea tratamentului, cu toții ne dorim dinți drepți, albi și memorabili.

Aparatul dentar metalic fix este cea mai comodă și accesibilă soluție. Acest aparat este cea mai potrivită metodă pentru îndreptarea maxilarului. Avantajele sunt: prețul redus, perioada de tratament scurtă, rezistența crescută.

​Cele mai cunoscute aparate dentare sunt cele clasice, fixe, cu bracket-uri pe fața vizibilă a dinților și care se pot aplica la orice vârstă. Aparatele dentare fixe sunt recomandate pentru tratarea disfuncțiilor dinților permanenți.

Aparatele dentare fixe sunt de mai multe tipuri: aparat dentar metalic fix, aparat dentar ceramic, aparat dentar de safir și aparat dentar invizibil. În principiu, toate aparatele dentare fixe acționează la fel, singura diferență fiind cea legată de gradul de vizibilitate, de unde și diferența de preț între ele.

Motivele pentru care oamenii aleg un aparat dentar metalic fix

Cele mai populare aparate dentare fixe sunt cele metalice. Statisticile arată că astăzi 33% din populaţia globului a purtat sau poartă aparat dentar. Cel mai ieftin și mai răspândit model este aparatul dentar metalic fix. El este realizat din oțel inoxidabil de calitate înaltă și are cele mai bune și durabile rezultate.

Majoritatea tratamentelor ortodontice durează între 18 luni și doi ani pentru a fi finalizate. Tratamentul mai complex, în cazul în care lipsesc mulți dinți sau se află în curs de intervenție chirurgicală a maxilarului, poate dura de la doi până la trei ani. Aparatul dentar pentru îndreptarea maxilarului nu produce disconfort mare, decât o mică hipersensibilitate în primele ore.

În decurs de câteva săptămâni durerea dispare definitiv. Dezavantajele sunt: apariția iritațiilor gingivale, disconfort în primele săptămâni ale tratamentului și aspectul mai puțin estetic, comparativ cu aparatele dentare din safir sau ceramică.

Top 4 întrebări pe care să le adresezi ortodontului înainte de fixarea unui aparat dentar

  1. Ce recomandare face în materie de aparate dentare ortodontice

Este importantă consultația unui specialist, deoarece complexitatea tratamentului poate indica necesitatea unui anumit tip de aparat dentar metalic fix. Un ortodont poate clarifica avantajele și dezavantajele fiecărui tip de aparat pentru un tratament eficient.

  1. Cât timp durează tratamentul complet

Durata tratamentului ortodontic va varia în funcție de mai mulți factori, precum complexitatea problemei ortodontice, vârsta pacientului, erupția molarilor de minte, deteriorarea aparatului ortodontic. Tratamentul cu aparat dentar metalic fix durează aproximativ de la 18 luni până la 2 ani.

  1. Cât de des trebuie să vizitezi cabinetul stomatologic

Este foarte important, mai ales, pentru pacienții care călătoresc mult. În mod obișnuit, pacienții ortodontici trebuie să meargă la ortodont la fiecare 4-8 săptămâni în timpul tratamentului activ. Unele aparate dentare necesită mai multă monitorizare sau curățare decât altele. Aparatul dentar metalic fix este foarte rezistent și nu are riscul de deteriorare.

  1. Cât costă aparatul dentar metalic?

Pe lângă alte caracteristici, un rol important îl joacă prețul aparatului dentar metalic. În această lună (până pe 30.06.2019) este valabilă oferta la acest aparat dentar, în cadrul clinicii din București – Dentarbre Dental Clinic. Prețul aparatului dentar metalic – de la 1200 RON/ arcadă.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…