Tot ce trebuie sa stii despre arbalete

0 Shares
0
0
0

Arma din Evul Mediu, arbaleta este construita dintr-un arc montat pe un suport, care pe acele vremuri servea la aruncat sageti sau proiectile. Arbaletele sunt dotate cu un par cu incarcator, similar cu cel al pustilor,un mecanism de blocare ce mentine corzile la elongatie maxima, alaturi de un tragaci pentru eliberarea corzilor.  Inainte de a achizitiona o astfel de arma, iti vom relata in urmatorul articol tot ce trebuie sa stii despre arbalete.

Debutul arbaletelor personale a fost experimentat de romani, insa abia in Evul Mediu arbaleta a devenit o adevarata arma. Spre deosebire de arcul cu sageti care nu era eficient impotriva cavalerilor imbracati in armura, arbaleta a fost proiectata pentru a putea targe sageti care sa aiba capacitatea de a strapunge armuri groase.

Pentru a indeplini acest obiectiv, patul de lemn avea atasat un arc din otel. Arbaleta a fost utilizata de armatele occidentale pana in anul 1500, iar ulterior a fost inlocuita de archebuza. Aceasta arma era considerata de cavalerii medievali drept arma infama, deoarece oricine putea ucide cu aceasta, chiar daca era neexperimentat.

In prezent, arbaletele se folosesc la vanatoare. Sagetile lor lansate au o forta mare de penetrare, ajungand pana la o distanta de 20-30 de metri. Cu ajutorul acesteia se pot vana cu usurinta si capriori. Totodata, exista arbalete ce se utilzieaza si la vanatoarea subacvatica.

Care este legislatia pentru arbalete in Romania?

La noi in tara, Legea ce priveste regimul armelor si al munitiilor o defineste drept arma alba care poate pune in pericol sanatatea sau integritatea corporala a persoanelor prin lovire, taiere sau impungere. Totusi, in conformitate cu prevederile legii, arbaletele se incadreaza in categoria armelor neletale.

Site-ul e-arbalete.ro iti pune la dispozitie o serie de arbalete profesionale ce pot fi utilizate cu usurinta la vanatoare. In functie de ceea ce ai nevoie, sunt disponibile diverse modele care au o precizie diferita, o greutate diferita, tipul de sina variaza si la fel greutatea tragerii.

Spre exemplu, poti comanda online o arbaleta Man Kung MK cu o serie anume ce are o viteza de 75 m/s, o precizie de pana la 50 de metri, cu un tip de sina de 20 mm Picantinny, care include sling, tobla, coarda de armare, stringer, 4 sageti din aluminiu de 16 inchi.

Gama larga de arbalete te asteapta cu noi produse constant, pentru a face aceasta meserie cat mai placuta din toate punctele de vedere.

Arcuri profesionale pentru tir cu arcul

Magazinul e-arbalete.ro dispune si de arcuri profesionale care sunt de mare ajutor, facilitand tirul cu arcul. Vazut ca un produs suprem, modelul Man Kung MK-CBA5BK este un arc modern echipat complet, special pentru tirul cu arcul profesionist. Acesta are diverse specificatii, o greutate de tragere reglabila, iar intre membre sunt montate amortizoare de vibratii din cauciuc.

Totul este facilitat cu acest model, putand fi adaptata atat greutatea tragerii, cat si lungimea tragerii. Acestea se modifica in functie de forta si fizicul celui care trage.

0 Shares
You May Also Like