Tot ce trebuie sa stii despre dresuri si ciorapi

Tot ce trebuie sa stii despre dresuri si ciorapi

0 Shares
0
0
0

In conditii de temperatura mai scazuta in aer liber, jucatorii de fotbal american poarta uneori pantaloni de spandex  sub pantalonii lor normali, elastici numiti colanti. Acestia sunt un derivat al dresurilor in realitate.

ciorapi este facuta din tesaturi intercalate, cum ar fi nailon sau bumbac, exista pori in tesatura in care producatorii moderni au reusit sa plaseze si alte articole care ofera beneficii pentru piele. Acestia pot utiliza tehnici de microincapsulare pentru a plasa substante precum hidratanti si alte creme de piele in ciorapi.

Dresul modelator este o imbracaminte de compresie care seamana cu un tubetop purtat deasupra abdomenului mamelor insarcinate. Imbracamintea care ascunde burta este de asemenea foarte uzata postpartum. Hainele de genul acesta sunt recomandate cu precadere pentru sprijin abdominal, facand mai usor pentru persoanele care sufera de dureri de spate sa efectueze sarcini de zi cu zi, precum si pentru a ajuta mamele cu probleme cu postura si posibile probleme de spate dupa nastere.

Ciorapii de compresie sunt ciorapi specializati conceputi pentru a ajuta la prevenirea aparitiei si prevenirea progresiei ulterioare a diferitelor tulburari medicale.

Acum 80 de ani, o pereche de ciorapi a inceput “varsta sinteticelor”. Muzeul National de Istorie Americana detine ciorapi experimentali care au fost creati in 1937 pentru a testa viabilitatea primei fibre artificiale create in intregime intr-un laborator.  Nailonul a fost considerat a avea puterea de otel si maretia de panza de paianjen. Acesti ciorapi au devenit o marfa foarte cautata atunci cand au fost propusi pentru achizitie publica. Cererea lor era atat de mare incat patru milioane de perechi s-au vandut in primele patru zile. Impactul nailonului asupra modei a fost imediat, dar inventia a declansat o revolutie. Numele original al nailonului era fibra-66. Acesta a fost primul material folosit pentru port jartier.

Ciorapii au devenit atat de importanti pentru imaginea unei femei ca, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand ciorapii nu erau vanduti pentru ca toate nylonurile au fost deviate pentru uz militar, femeile au inceput sa isi picteze picioarele cu machiaj, incercand sa creeze imaginea ciorapilor din nailon.

Dresul compresiv pentru sportivi este de obicei purtat de sportivi, inclusiv camasi, sorturi, colanti, jambiere, sosete sau lenjerie. Acestea sunt articole de imbracaminte formate adesea dintr-un material tip spandex.

Un mic studiu al pantalonilor de compresie nu a gasit nici o schimbare in timpul sprintului, dar a gasit unele modificari ale mersului care ar putea reduce ranile. Un alt studiu asupra acestor pantalono nu a gasit nici o schimbare in timpii de sprint si mers; recenzii mai mari nu au gasit nici o dovada ca articolele de imbracaminte de compresie pot imbunatati performantele atletice dincolo de efectul placebo.

Prin testarea repetarii sprintului si a performantei aruncate la jucatori de cricket, un studiu a constatat ca a existat o diferenta semnificativa prin cresterea temperaturii medii a pielii, valori scazute ale valorilor CK post-exercitii de 24 de ore si scaderea valorilor exercitate de 24 ore dupa exercitarea durerii musculare atunci cand purtam costume de compresie. Cu toate acestea, studiul nu a reusit sa gaseasca nici o diferenta semnificativa in performanta sprintului, imbunatatirea performantei, ritmul cardiac sau diferite teste de sange.

 

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…