Tot ce trebuie sa stii inainte de prima vizita la o baie turceasca

0 Shares
0
0
0

Primele insemnari despre baile turcesti dateaza din secolul al XIV-lea, in timpul vastei domnii a Imperiului Otoman in mare parte din Orientul Mijlociu si Europa. Inspirate de practicile romane, baile turcesti serveau atat pentru adunarea comunitatii, cat si pentru intretinerea igienei. Intrucat instalatiile sanitare interioare nu au aparut decat dupa cateva sute de ani, baile comune au fost concepute pentru a fi un punct focal in centrele oraselor, accesibile tuturor.

Originile bailor turcesti pot fi, de asemenea, legate de islam, ca forma de curatare inainte de a intra intr-o moschee pentru rugaciune. Astazi, baile turcesti ramase pot fi adesea gasite aproape de Moscheile din centrul orasului.

La ce sa te astepti cand mergi la o baie turceasca si cum sa te imbraci

La majoritatea bailor turcesti, vor exista intrari si sectiuni separate pentru barbati si femei, asa ca daca mergi cu un prieten de sex opus, asteapta-te sa-l intalnesti la iesire. Fiecare baie este putin diferita in ceea ce priveste cantitatea de imbracaminte pe care o poarta majoritatea oamenilor, dar este acceptat sa pastrezi un costum de baie daca nu te simti confortabil sa imbraci lenjeria subtire de unica folosinta pe care o primesti acolo. Iti recomandam sa iei cu tine o pereche de slapi, pe care ii poti purta in vestiare si in zonele piscinelor publice. Si nu uita de un rand de haine curate si de articolele de toaleta, daca vrei sa procedezi la fel ca turcii si sa consideri ca aceasta este baia pentru ziua respectiva.

Singura caracteristica a unei bai turcesti care este diferita de o baie ruseasca sau un hamam marocan este ca exista incaperi mici cu caldura uscata, mai degraba decat saune. Dupa ce transpiri timp de 10-15 minute in incaperea cu caldura uscata, vei intra in piscina comuna mai mare, de obicei o camera de marmura bogat ornamentata, cu tavane inalte si luminatoare pentru iluminare naturala, unde te poti relaxa singur atat timp cat doresti. .

Experienta baii turcesti va fi mai complexa cu tratamentele individuale. Iti recomandam sa iei tot pachetul si sa platesti suplimentar pentru ca un insotitor sa te spele si iti faca un tratament de exfoliere. S-ar putea sa crezi ca stii ce este exfolierea, dar pana nu ai experimentat o baie turceasca, de fapt habar nu ai.

Un tratament traditional include de obicei si un masaj – aceste masaje sunt destul de rapide cu presiune profunda, asa ca le recomandam persoanelor obisnuite cu masajul.

De ce ar trebui sa mergi la o baie turceasca

Pe langa faptul ca experimentezi una dintre cele mai vechi traditii culturale inca practicate din Orient, vei dori sa faci o baie turceasca si datorita beneficiilor sale pentru sanatate.

Datorita temperaturilor calde, vei beneficia de o circulatie accelerata si de deschiderea porilor, care iti vor pregati corpul pentru curatare profunda si exfoliere. Aerul si apa calde asigura relaxarea muschilor, asa ca, chiar daca nu faci masaj, te vei bucura de beneficii similare. Eliminarea pielii moarte in timpul tratamentului de exfoliere iti va lasa pielea moale si mai elastica.

Si poate cel mai important beneficiu al unei bai turcesti este atat relaxarea fizica, cat si psihica. Pe activitatibrasov.ro iti poti rezerva o astfel de experienta, si nu doar pentru tine, ci si pentru persoana iubita.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…