Tot ce trebuie sa stii inainte sa incepi sa iti tai unghiile

Tot ce trebuie sa stii inainte sa incepi sa iti tai unghiile

0 Shares
0
0
0

Puteti sa va taiati unghiile de mai multe ori, dar nu trebuie sa exagerati. Unghiile cresc aproximativ 2.5 mm in fiecare luna. Daca iti tai frecvent unghiile, sa zicem o data la doua saptamani nu trebuie sa iti faci griji ca ele pot fi prea lungi. Daca unghiile incep sa se ciobeasca pe margini este recomandat sa le tai.

De asemenea, daca marginile se indoaie este, indicat sa le scurtezi, pentru a evita incarnarea. Eliminati partea superioara, dar nu intrati foarte adanc pentru a putea da o forma finala unghiei. Pentru acest prim pas este suficienta o unghiera cu margine de taiere dreapta.

Atunci cand iti tai unghiile scopul principal este sa elimini partile libere, adica zona opaca ce se dezvolta la varf. Taiati unghiile aproape complet si rotunjiti colturile pentru a mentine unghiile puternice. Atunci cand taiati unghiile drept, veti avea mai multe sanse sa le rupeti.

Daca sunteti chitarist ar trebui sa lasati unghiile mai lungi la mana pe care o folositi pentru cantat. Nu foarte lungi, dar suficient cat sa puteti prinde corzile si sa manevrati instrumentul.

Unghiile se taie in pasi mici. Atunci cand tai unghiile in bucati mai mici vei putea controla mai bine forma. Unghiile de la picioare au forma naturala ovala si daca le tai dintr-o singura miscare, ele se vor aplatiza.

Pentru unghiile de la picioare poti folosi aceeasi tehnica pe care o utilizezi la maini. Unghiile de la picioare sunt mai groase comparativ cu cele de la maini, deci nu folositi seturi mici de unghiere. Le poti taia direct si la margini ar trebui sa acorzi atentie. Colturile sunt importante si trebuie evitata incarnarea acestora. Daca la maini aceste probleme tind sa nu apara, la picioare pot da adevarate batai de cap.

Nu folositi aceleasi instrumente si pentru maini si pentru picioare pentru a evita transmiterea bacteriilor.

Nu taia foarte mult. Chiar si atunci cand esti tentat sa mentii unghiile foarte mici, daca tai prea adanc expui pielea sensibila aflata sub unghie si cresti riscul de aparitie a infectiilor. Incearca sa pastrezi unghia la nivelul unde se termina degetul si va fi suficient de scurta.

Ia in calcul finisarea unghiilor dupa ce le tai. Nu trebuie neaparat sa faci asta, dar daca vrei o manichiura perfecta este recomandat sa te straduiesti sa elimini toate imperfectiunile. Taierea unghiilor genereaza margini zimtate insa este usor ca unghiile sa fie pilite unfiorm. Folositi o pila de unghii rezistenta si de cea mai buna calitate si buffere texturate pentru a finisa unghiile corect.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…