Tot ce trebuie sa stiti despre bateriile solare

Tot ce trebuie sa stiti despre bateriile solare

1 Shares
0
0
1

Cat de curata este energia ferde? Comparativ cu tehnologia mai veche, cum ar fi bateriile cu plumb, bateriile solare litiu-ion au facut pasi mari spre un viitor mai ecologic.

Desi litiul din bateria litiu-ion necesita minerit, fiecare baterie necesita mai putin material decat alte tipuri de baterii, minimizand impactul asupra pamantului. Fabricile de productie a bateriilor solare incearca, de asemenea, sa utilizeze surse de energie regenerabile pentru putere (un exemplu foarte bun fiind Gigafactory Tesla), ceea ce poate avea ca rezultat o amprenta de carbon impresionant de mica.

Imaginati-va ca ati fabricat baterii acumulatori panouri utilizate pentru a stoca energia regenerabila intr-o fabrica care se ocupa de energiile regenerabile si de stocarea energiei in sine. Are sens, nu-i asa?

Baterii solare cu durata lunga de viata

Bateriile solare au o durata superioara a ciclului de viata. Acest lucru inseamna ca bateriile solare pot suporta un numar mai mare de cicluri complete de incarcare / descarcare inainte ca puterea lor de stocare sa scada sub 80%. Aceasta inseamna ca bateriile solare nu necesita intretinere sau inlocuire frecventa. Dupa incarcarea si descarcarea bateriilor solare de mii de ori, ele raman in continuare foarte functionale.

De fapt, bateriile solare sunt practic fara intretinere, permitandu-le proprietarilor sa se bucure de utilizarea bateriei fara a se ingrijora de pagubele permanente datorate descarcarii profunde. Exista multe alte lucruri in viata care ne cer si ne captiveaza atentia. Bateria solara nu trebuie sa fie una dintre ele. Sistemul vostru de stocare a energiei poate fi acum aici pentru a va sprijini pe voi si pe gospodaria voastra de toate caderile de tensiune.

Noile modele de baterii solare au revolutionat stocarea energiei prin conectarea si controlul in perioadele cu nor. Tehnologia “inteligenta” vizeaza toate dispozitivele (telefoanele si televizoarele) si bateriile solare nu fac exceptie.

Bateriile solare inteligente vor oferi utilizatorilor de energie regenerabila, precum cei cu panouri solare, avantaje uriase. Bateriile solare inteligente au capacitatea de a invata tendintele vremii si prezenta soarelui, astfel incat sa se poata concentra asupra stocarii energiei pentru a va asigura ca sunt disponibile si atunci cand razele solare nu sunt la fel de puternice.

Aceasta practica poate ajuta la maximizarea utilizarii energiei si, de asemenea, la minimizarea pierderii de energie cand este abundenta. Bateriile solare inteligente faciliteaza, de asemenea, comunicarea cu proprietarii si pot accepta comenzile fara fir, oferind proprietarilor un control si mai mare asupra energiei.

Solicitantii solari care s-au bucurat de independenta partiala de a-si produce energia proprie in timpul zilei au observat si avantajul principal: detinerea unei o baterii solare si, impreuna cu aceasta, capacitatea de a stoca energia in timpul zilei pentru utilizare nocturna. Cu sistemele de stocare a energiei cum ar fi bateriile solare, clientii nu mai trebuie sa se bazeze pe retea in timpul noptii, cand au adesea nevoie de putere cel mai mult.

Utilizarea panourilor solare a fost o modalitate excelenta de a folosi o sursa de energie regenerabila curata. Dar bateriile solare revolutioneaza intreaga industrie a energiei solare. Stocarea energiei permite proprietarilor de case sa beneficieze de protectia impotriva zgomotului produs de generatoare si de libertatea de a trai in afara retelei, fara a trebui sa-si sacrifice stilul de viata.

Bateriile solare stocheaza energie in timpul zilei, cand majoritatea clientilor nu utilizeaza nici macar energia generata de panourile solare. Proprietarii de sisteme de stocare a energiei vin acasa si gasesc o baterie solara incarcata plina de energie, gata a va furniza energia seara.

 

1 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…